Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Arınç: ‘Eşiniz başını açsın’ diyene hesap sorarım

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ’Eşlerinize söyleyin, başlarını açsın’’ şeklindeki bir açıklamayı, bayanlara karşı yapılan bir saygısızlık olarak gördüğünü belirterek, "Eğer bu sorunun muhatabı olsaydım, benim söyleyeceğim bir şey vardı; benim, eşime böyle bir teklifte bulunacak kadar düşük bir insan olduğumu zannediyorsanız, size bunun hesabını sorarım. Böyle saygısızlık olmaz.’’ dedi.

Arınç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını cevapladı. AB Komisyonun, müzakereleri kısmi olarak askıya alınması teklifinin sorulması üzerine Arınç, komisyonun kararının Türk halkını üzdüğünü ancak Türkiye’yi sarsmadığını söyledi. Dışişleri Bakanları Toplantısında bu tavsiye kararının değişmesini umduğunu ifade eden Arınç, ‘’Alınan karar, Türk halkını rencide etmiştir. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi gibi küçük bir ülke, AB’yi adeta rehin almıştır’’ dedi.

Kıbrıs konusunda sürekli tavizler istenmesinin Türkiye’yi rahatsız ettiğini kaydeden Arınç, şöyle konuştu: ‘’Bu kararın da Kıbrıs konusuna dayanak yapılması bizi üzmüştür. Ancak, bu tavsiye kararının değişmesi ihtimali güçlüdür.

Arınç, AB’nin Rum yönetimini üye olarak almakla tarihinin en büyük hatasını yaptığını ifade ederek, ‘’Türkiye, feda edilecek, gözden çıkarılacak, rencide edilecek bir müzakere ülkesi değildir’’ diye konuştu.

Başörtüsüyle ilgili bir soruyu cevaplarken de Arınç, ‘’Eşlerinize söyleyin, başlarını açsın’’ şeklindeki bir açıklamayı, bayanlara karşı yapılan bir saygısızlık olarak gördüğünü söyledi. Arınç, şunları söyledi ‘’Siz, bizim eşlerimizi köle mi zannediyorsunuz? Siz, bizim eşlerimizin; ‘başını kapa’ dediğimiz zaman kapadığını, ‘aç’ dediğimiz zaman açacağını mı düşünüyorsunuz? Siz kadına saygı diye bir şey bilmez misiniz? Bu, bu kadar basit bir olay mıdır? Kendi hür iradesiyle kendi kıyafetini belirlemiş insanlara, bir eş de olsanız ‘onu çıkar bunu tak’ deme hakkına sahip misiniz? bu kadına karşı bir ayrımcılık olmaz mı? Bundan daha büyük bir saygısızlık düşünebiliyor musunuz? Birileri daha önceleri başka formüller de bulmuştu. ‘Kumaş fabrikalarını kapatalım da örtü yapacak kumaş bulamasınlar’ diye... bu da biraz ona benziyor. Eğer bu sorunun muhatabı olsaydım, benim söyleyeceğim bir şey vardı; benim, eşime böyle bir teklifte bulunacak kadar düşük bir insan olduğumu zannediyorsanız, size bunun hesabını sorarım. Böyle saygısızlık olmaz.’’

Arınç, bir ABD gazetesinde yer alan ‘’2007 yılında Türkiye’de darbe ihtimali yüzde 50’’ başlıklı yazının hatırlatılması üzerine de ‘’Darbe sözünden nefret ederim. Bu, irticanın belirtisidir’’ diye konuştu.

/ ANKARA

02.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Maddeler değişse de zihniyet aynı

  Çok hassas davranılmalı

  Bardakoğlu: Atatürkçülükle dindarlığı birlikte yaşatıyoruz

  ‘Türkiye, asıl Müslüman olduğu için AB’ye girmeli’

  Barrosa: İnsan haklarında ilerleme yok

  Masadan kalkmayın

  Arınç: ‘Eşiniz başını açsın’ diyene hesap sorarım

  Ağar: İç çatışmalar bitmeli

  Cami ziyaretinin arkası gelmeli

  Sezer, YÖK Kanununu veto etti

  YÖK denklik konusuna üç aydır cevap vermiyor

  “İSTANBUL-9” denize iniyor

  Özürlüler devletten ilgi bekliyor

  Gökhan Aydıner veda etti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004