Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Kendine yol göstermek

Hiç düşündünüz mü? Bu güne kadar çok isteyip de yapamadığınız kaç fırsat kaçırdığınızı? Ya da tam başlamışken tereddütler labirentinde ışıksız bir gelecek endişesi ile yolunuzdan geri döndüğünüzü...

Ya da güvendiğiniz insanların umut vermeyen kılavuzlukları veya dar bakışları ile geleceğinizi yapılandırmada ve kendinizi konumlandırmada zorlandığınızı?

Bu açmazların üstünüze yapıştığını, bunun bile farkında olmadığınızı... Ne zaman sonra kısmen fark ettiğinizi?

Bu aşamaya geldikten sonra yeniden bir plan ve kendini gözden geçirme hedeflerini ne kadar belirleyebildiniz? Daha doğrusu köprünün altından sular aktıktan sonra, enerjinizi ne kadar toplayabildiniz?

Toplamak için neye ihtiyacınızın olduğunu, ne yapmanız gerektiğini ve yeni adımlarınızın nasıl olması gerektiğini belirlediniz? Belirlerken ne kadar sağlıklı düşündünüz? Hangi referansınıza güvendiniz?

Yeni sonuçlarınızdan ne kadar eminsiniz? Bunun delili var mı? Ne değişecek bundan sonra?

Planlama sayesinde yeni hedeflerinizle yeniden kendinizi keşfetmeyi başardığınızda, bu keşfin gereğine ve uygulama sürecine ne kadar hazırsınız? Kararlılığınız, eski alışkanlıklarınızı değiştirmeye ve riskleri azaltıcı direnmeye ne kadar zihnen yatkın duruyor?

Bütün bu iç kanamalar veya iç daralmalar veya huzura giden yolculuğun başarı hikâyeleri, kendi başınıza yürütebileceğiniz bir potansiyele sahip olmanıza rağmen, takım ruhu halinde rehberliğe ihtiyacı yok mu? Ortak aklın birey odaklı taleplere çözüm üretme zekâsına muhtaç değil mi?

Kendine rehberlik  etmenin iç yolculuğuna ve hafifletici ciddî süreçlerine adanmaya ne dersiniz? Konu sizsiniz ve çözüm sizde;

İlgi size ve bilgi sizde.

Sevgi size ve kalp sizde.

Düşünce size ve zihin sizde.

Başarı size ve azim sizde.

Çözüm size ve irade sizde.

Siz olmadan başkası olmaz. Size ait bir özgünlüğün derin dünyasına ve çaplı ufkuna giderken, bir yol levhası tercihi gerekir. Gerisi sizde. Başkası siz değil, siz kendinizi yönlendiriyorsunuz.

Sizi, tercih ettiğiniz yol levhası sonraki duraklara götürecek. Size düşen, yolda tereddüt geçirmemek ve iradeli bir şekilde sonuca kadar güven duygusuyla ilerlemektir. Yolunuz, yönünüzdür ve geleceğinizdir. Yön levhanız, yönelmedir. Yöndeş şartlar aramak artı bir destektir.

Araç sizde, konfor zihninizde, heyecan duygularınızda, düşünce kalitenizde ve sürücü sizsiniz. Yol açık ve yolcu da sizsiniz. Müziğiniz kulağınızda, varmak istediğiniz hedef gözünüzün önünde ve ulaşmak istediğiniz anın fotoğrafı hayalinizde canlı. Hız yapıp, size tahsisli yolda ilerliyorsunuz.

Amacınızı, niyetinizi ve hedefinizi bütünleyen bir doğru başlangıçla, yol haritasının belirleyici öznesinin her zaman siz olacağınız bir iklimde, bu bütünlemenin kendine yol göstericiliğinin ve stratejilerini paylaşacağınız akil insanlarla ilkeyi ve kaliteyi koruyarak sürdürebilirsiniz.

Hepsi bu kadar... Gerisi “gelecek”...Geleceğe konuşalım... Gelecekle yaşayalım... Hayallerimize anlam giydirelim... Amacımızı odağımıza alalım ve zihin merkezli güçlü bir hafızanın sistem kotlarını kendine liderlikte ortaya koymaya çalışalım...

Sonrası beraberce... 

İsmail BEREKET

02.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Öğrenme motivasyonu

  Kendine yol göstermek

  Bir fikir uğruna

  Farkındalık testi

  Anadolu turları ve seminerleri devam ediyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004