Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bu derginin konusu YASAK

Gençler olarak, hayatımız boyunca çeşitli yasaklarla karşı karşıyayız. Özellikle eğitim hayatımız bir yasaklar silsilesi halinde devam ediyor. Yıllardır çözülemeyen başörtüsü yasağı tüm hukuksuzluğu ile karşımızda dururken, belki daha önemsiz, ama bir zihniyeti ortaya koyması bakımından vahim, yeni yasaklarla karşı karşıyayız. Genç Yaklaşım, pek tartışılmayan bir konuyu, yasakları tartışmaya açıyor, Aralık sayısında.



Mevlânâ’dan altın öğütler

Mevlânâ törenleri için bastırılan, içinde faaliyetlerin tanıtıldığı kitapçığın her bir sayfasında, Mevlânâ’nın fazlaca bilinmeyen öğütleri dikkati çekiyor. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mevlânâ’yı anma törenleri için bastırdığı, içinde faaliyetlerin nerede ve ne zaman yapılacağının belirtildiği kitapçığın sayfalarını, ünlü düşünürün sözleriyle süsledi.



Bayburt’ta tarihî eser bulundu

Bayburt Kalesi’nin içi ve etrafında, yaklaşık 5 aydır sürdürülen kazı çalışmalarında, Ortaçağ, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda tarihî kalıntı bulunduğu bildirildi.



19. Avrupa Film Ödülleri sahiplerini buldu

Soğuk Savaş dönemi Doğu Almanyası’nda bir gizli polise ilişkin olan, Alman yönetmen Florian Henckel Von Donnersmarck’ın filmi ‘’Das Leben Der Anderen (Ötekilerin Yaşamı),’’ 19. Avrupa Film Ödülleri’nde büyük ödülü aldı.



Altınkoza 5 Aralık’ta

Adana Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği “8. Altınkoza 13 Kare Uluslararası San’at Festivali”nin 5-15 Aralık tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004