Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ediz Hun’dan “Kenetlenelim” çağrısı

Toplum olarak kenetlenmemiz gereken, ayrımcılığın yapılmadığı bir döneme girmemiz gerekiyor” diyen eski milletvekili ve sinema sanatçısı Ediz Hun, “Değişik fikirler ve düşünceler olabilir. Birbirini sevmeyen kesimler olsa da, önemli olan saygılı olabilmek. Bunu başarmamız lâzım. Demokrasi fikirler manzumesi...” şeklinde konuştu.


Mahkumiyetlerin yarıdan çoğu

AİHM şu ana kadar Türkiye ile ilgili ifade özgürlüğü dâvâlarında 116 ihlâl kararı verdi. Bu rakam AİHM’nin ifade özgürlüğü ile ilgili verdiği kararlar

Sorunların temelinde israf var

Millî Prodüktivite Merkezi Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Mustafa Balaban, Türkiye’nin karşılaştığı ekonomik ve sosyal sorunların temelinde israfın bu


  Ağar: Papa’ya misafirperverliğimizle cevap verdik

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’Papa’nın daha önceki açıklamalarında milletimizi rencide ettiği açıktır. Bunlara misafirperverliğimizle cevap verdik’’ dedi.


  Yargıtay, Kürtçe temyiz dilekçesini kabul etmedi

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, bir temyiz başvurusunda Kürtçe yazılan dilekçeyi kabul etmedi.


  2 milyon imza TBMM’ye gönderildi

Merkezi Mersin’de bulunan Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneğince (ÇETKODER) ‘’Siyasi Partiler Kanunu’’nun değiştirilmesi amacıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan 2 milyon imzanın, TBMM’ye gönderildiği bildirildi.


  7 yıldır Türkiye’de çalışan Fransız seyis İslâmiyeti seçti

Balıkesir’in Gönen İlçesi’nde özel bir çiftlikte 7 yıldır at bakıcılığı yapan Fransız Georges Corpenitero, Müslüman olarak Kemal adını aldı.


  Anayasa Mahkemesi Başesgioğlu'nu dinleyecek

Anayasa Mahkemesi, 1 Ocak 2007’de yürürlüğe girecek 5510 sayılı ‘’Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’’nun kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açılan davaları birleştirerek, bugün esastan görüşmeye başlayacak.


  Türkiye AB'ye tam üye olmalı

Axel-Springer Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ernst Cramer, Türkiye’nin AB’ye kesinlikle tam üye olması gerektiğini belirtti.


  Zorunlu eğitim tek tipleştiriyor

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İlkav) Başkanı Mehmet Pamak, ‘’Zorunlu eğitim, insanları tek tipleştirmektedir’’ dedi.


  ‘Devlet özürlüye sahip çıkmıyor’

Türk Sağlık-Sen tarafından Devlet Personel Başkanlığı verilerine dayanılarak yapılan bir araştırma, devlet kurumlarında da yeteri kadar özürlü personelini istihdam edilmediğini ortaya koydu


  Ordu’da örnek köy

40 yıl önce köylerinde sigara içmeme, kumar oynatmama kararı alan halk, köye gelen huzur sebebiyle, bu kararları günümüze kadar uygulayarak gelenek haline getirdi.


  Minibus TIR'la çarpıştı: 2 asker şehit

Asker taşıyan minibüsün TIR’la çarpışması sonucu 2 asker şehit oldu, 9 asker ile minibüs sürücüsü yaralandı.


  Eğitimin temeli okul öncesi dönemde atılıyor

İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Yavuzer, babanın, toplumla aile ve çocuk arasındaki köprüyü oluşturan kişi olduğunu söyledi.


  İnşaatlarda, ölümüne ihmal

İnşaatlarda, bin YTL’lik zemin etüdünü ihmal edenlerin bulunduğunu bildirdi. Türkiye Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Babacan, ihmal edilebilecek bin YTL’lik bir zemin etüdünün, belki yüzlerce insanın hayatına, milyarlarca YTL’lik maddî hasara sebep olabileceğini belirterek, ‘’Bunlardan hepsinden önemlisi insan hayatıdır. Deprem bölgesi Türkiye’de, zemin etüdünü formalitede bırakmak, taammüden adam öldürmeye teşebbüsle eş değerdir’’ şeklinde konuştu.


  130 okula beyaz bayrak

Temizlik ve hijyen bakımından belirli kriterlere sahip ‘’Beyaz Bayrak’’lı okulların sayısı artıyor. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasının üzerinden geçen 3 aylık sürede 13 ildeki 130 okul, Beyaz Bayrak ve sertifikayla ödüllendirildi.


  Gümüşhane’de etkili kar yağışı

Gümüşhane’de etkili olan kar yağışı sebebiyle, 37 köy yolu ulaşıma kapandı.


  Polise, savunma taktikleri kursu

Suç ve suçlularla mücadele eden emniyet teşkilatında son yıllarda görevlilere yönelik ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan mukavemet olaylarının artması üzerine polislere “savunma taktikleri’’ kursu veriliyor.


  Tokat Havaalanı yeniden ulaşıma açıldı

Bakanlar Kurulu kararıyla 2002 yılında ulaşıma kapanan Tokat Havaalanı, yeniden hava ulaşımına açıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havaalanının ulaşıma açılması sebebiyle Atlas Jet’e ait özel uçakla Tokat’a geldi.


  Paylaşılamayan ada

Samsun’un Ayvacık ilçesinde yaklaşık 20 yıl önce Suat Uğurlu Barajı gölünde su tutulması sonrasında ada olarak göl üzerinde kalan 120 dönümlük alanda çeşitli kamu kuruluşları hak iddia ederken, Ayvacık Belediye Başkanı Erkan Avcı, adanın kullanım hakkının kendilerine devredilmesi halinde adayı turizme açmayı planladıklarını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004