Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fenerbahçe zirveye yerleşti

Fenerbahçe, Galatasaray'ı 2-1 yenerek zirve yarışında puan farkını 7'ye çıkardı. Fenerbahçe'nin golleri 24. dakikada Alex ve 26. dakikada Kezman'dan geldi. Galatasaray'ın golünü ise 54. dakikada Ümit Karan attı.

Turkcell Süper Ligi'nde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbinin ilk yarısı Sarı-lacivertli ekibin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Zorlu derbi öncesi ev sahibi ekipte sakatlıkları devam eden Rüştü, Ümit Özat, Mehmet Yozgatlı ve Selçuk görev alamadı. Galatasaray'da ise bu zorlu derbi öncesi sağlık sorunları yaşayan Song ise son dakikada kadrodan çıkarıldı. Bu futbolcunun yerine Emre Aşık kadroya dahil edildi. Sarı-kırmızılı ekipte ayrıca sakatlıkları devam eden Hakan Şükür, Orhan Ak kadroda yer almıyor.

Taraftarlar ise bu zorlu derbide Şükrü Saracoğlu Stadı'nı tamamen doldurdu. Bu arada hafta içinde Fenerbahçe camiası hakkındaki teşvik söylentileri üzerine tribünlerde kartonlara yazılı "İftira" yazısı açıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Alex'in ceza alanı içine kullandığı serbest atışta Ümit Karan'ın ters vuruşunda meşin yuvarlak direğin üsttünden az farkla kornere çıktı.

20. dakikada Arda'nın sol kanattan ortasında Ümit Karan ceza alanı içinde vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

24. dakikada Fenerbahçe derbide Alex ile öne geçti. Bu dakikada sol kanattan bindirme yapan Uğur Boral çizgi üzerinden ortasını yaptı. Ön direkte topa hareketlenen Kezman ve Emre Aşık topa dokunamayınca arka direktte Alex, boş kaleye meşin yuvarlağı gönderdi. 1-0.

25. dakikada Fenerbahçe Kezman ile farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada orta alanda Galatasaray atağa çıkarken topu kaptırdı. Appiah ceza alanı önüne kadar geldikten sonra sağ tarafta daha müsait durumda olan Kezman'a çıkardı. Bu futbolcunun vuruşunda savunmada kaptan Ergün'e çarpan top Mondragon'u yanıltarak ağlarla buluştu. 2-0.

34. dakikada Ümit Karan'ın ceza alanı dışından yaptığı sert şutta meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca derbinin ilk yarısını Fenerbahçe 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARI TEK GOL VARDI

İlk yarısı 2- 0 biten maçın ikinci yarısında 54. dakikada Galatasaray Ümit Karan ile golü buldu. Bu dakikada sol taraftan Ergün'ün ortasında ceza sahası içinde kafalardan seken topu arka direkte Sabri kontrol etti. Bu futbolcunun sağ çaprazdan yaptığı vuruşu Volkan çeldi. Pozisyonu takip eden Ümit Karan uçarak kafayla tamamladı. 2-1.

70. dakikada Sabri'nin ara pasında topla buluşan Ümit Karan kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı anda vuruşun yaptı. Meşin yuvarlak Volkan'ın ayaklarından geri döndü.

73. dakikada Sabri'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde Necati'nin kafa vuruşunu kaleci Volkan son anda kornere çeldi.

81. dakikada Alex'in pasında sol çaprazda topla buluşan Appiah'ın sert şutunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe, derbide Galatasaray'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı.

04.12.2006


 

Dürüstlüğüme laf söyletmem

Yönetimle arasında bir sorun bulunmadığını belirten Beşiktaş teknik direktörü Jean Tigana, “Benim kabullenemediğim tek şey onuruma ve dürüstlüğüme edilen laflar” diye konuştu.

Jean Tigana, golsüz berabere kaldıkları Ankaraspor maçından sonra düzenlediği basın toplantısında, Ankara’ya kazanmak için geldiklerini, 3 puanla ayrılamadıkları için de üzgün olduklarını belirterek, ‘’Son dakikalarda 2 takım da 1’er net pozisyondan yararlanamadı. Bu hafta yaptığımız 3. maç. 2 tanesinde maçı 10 kişi bitirdik, bu maçta biraz daha sağlamdık. Takımın performansından memnunum’’ diye konuştu.

Başkan veya yönetim kuruluyla arasında herhangi bir sorun olmadığını vurgulayan Tigana, şunları söyledi: ‘’Bu sabah başkanla kahvaltıda 2 saat beraberdik ve sohbet ettik. Basında, aramızda soğuk savaş varmış gibi gösteriliyor. Böyle birşey yok. Herkesin beni eleştirmeye hakkı var. Benim kabullenemediğim tek şey onuruma ve dürüstlüğüme edilen laflar. Benim basınla sorunum yok. Bunun oyunun kuralı olduğunu da biliyorum. Dürüstlüğümle ilgili konuşanların elinde belge olması gerekiyor. Fransa da beni 5 yıldır araştırıyor ama birşey bulamadı. Benim cebime 1 Avro fazladan para girmemiştir. 32 yıldır bu camianın içindeyim ve bu tür olayların sahalara getirilmesi bence yazık.’’

Aykut Kocaman: Beşiktaş üstündü

Golsüz biten Beşiktaş karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında maça ilişkin değerlendirmeler yapan Aykut Kocaman, 90 dakikayı yüzdeye vurduklarında rakiplerinin az da olsa üstün olan taraf olduğunu belirterek, ‘’Son dakikalardaki karşılıklı pozisyonlar her iki takımın da beraberliğe razı olmalarını gerektirdi. Kıran kırana geçen sert bir maç oynandı. Takım olarak savunma standardımız yüksek, ofansif standardımız ise zayıftı. Beşiktaş’ın ise bu maçta savunma standardı oldukça yüksekti. Yüzdesel olarak hesaplandığında, yüzde 51’e yüzde 49 oranında Beşiktaş’ın üstünlüğü ortaya çıktı’’ diye konuştu.

04.12.2006


 

Mustafa Çulcu hakemlere sahip çıktı

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu, herkesin hata yaptığı bir zamanda Türk hakeminin hiç hata yapmadan maç yönetmesi istenmesinin adaletsiz bir tavır olduğunu söyledi.

MHK Başkan Vekili Mevlüt Güzel, Genel Sekreter Ali Kunak, Hakem Atamalarından Sorumlu MHK Üyesi Ali Aydın ve MHK üyeleri Orhan Erdemir, Lale Orta, Hatip Çopur ve Hikmet Öksüzoğlus ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Ordu Şubesi’nin düzenlediği ‘Hakem Balosu’nda bir konuşma yapan MHK Başkanı Mustafa Çulçu, hata yapana hoşgörünün gösterildiği bir ortamda hakeme aynı hoşgörünün gösterilmediğini söyledi. Çulcu, “Herkesin hata yaptığı bir zamanda Türk hakeminin hiç hata yapmadan sıfır hata ile maç yönetmesinin istenmesi biraz adaletsiz olduğu kanaatindeyiz. Diğer hata yapan unsurlara hoşgörünün olduğu, ama bize hoşgörünün olmadığı bir ortamda görevimizin ne kadar zor olduğunun bilincindeyiz. Ama biz bu zorluğa, ilk adımı attığımız günden bu yana göğüs gerebilecek niteliklere sahibiz” dedi.

Çulcu, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde görev yapacak Selçuk Dereli ve arkadaşlarına da başarılar dileyerek, “Her hafta bizim için çok zor. Ama bu hafta bir kat daha zor. Geçen haftaki zorluğun ötesinde bu hafta ülkemizin önde gelen derbilerinden bir tanesi oynanacak. Türk hakemliği yeni bir sınavın eşiğindedir. Ama bu sınavdan da başarıyla çıkacağımız düşüncesi, o yüreği, o mutluluğu ve inancı taşımaktadır. Sevgili Selçuk Dereli ve arkadaşlarına yürekten başarılar diliyorum” diye konuştu.

04.12.2006


 

Pota derbisi F. Bahçe'nin

Beko Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown arasındaki derbi maçta, sarı-lacivertliler rakibine karşı üstün bir oyun sergileyerek salondan 75-64 galip ayrılmasını bildi.

Galatasaraylı taraftarların alınmadığı karşılaşmada Fenerbahçe Ülker, seyircisinin de desteğiyle farka koştu. Mücadelenin ilk yarısı da ev sahibi ekibin 38-34’lük üstünlüğüyle sona erdi.

04.12.2006


 

Okur’dan son saniye üçlüğü

Mehmet Okur’un takımı Utah Jazz, sahasında Seattle Supersonics’i 109-107 yendi. Okur son saniye basketiyle gecenin yıldızı oldu.

Energy Solutions Arena’da yapılan ve 19 bin 790 kişinin izlediği karşılaşmada, Mehmet Okur, 28 dakikada 12 sayı, 5 savunma ribaunt ve 2 asistlik performans sergiledi. Okur, 2 sayılık atışlarda 8’de 3, 3 sayılık atışlarda ise 2’de 2 isabet buldu. Ancak Okur ve takımı için en önemli an maçın son saniyesinde geldi; mücadelenin tamamlanmasına 1.6 saniye kala Williams’ın pasını alan Okur sayıya çevirdiği 3 sayılık atışla skoru Utah Jazz’ın lehine çevirdi ve takımını da 109-107 ile muhteşem bir galibiyete taşıdı.

04.12.2006


 

Beşiktaş’ta iki gün izin

Turkcell Süper Lig’de Ankaraspor ile golsüz berabere kalan ve haftayı 1 puanla kapatan Beşiktaş’ın teknik direktörü Jean Tigana, futbolcularına 2 gün izin verdi.

Siyah-beyazlı futbolcular, iznin ardından, Kayserispor ile 9 Aralık Cumartesi günü oynayacakları 17. hafta maçının hazırlıklarına, 5 Aralık Salı günü BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yapacağı çift antrenmanla başlayacak. Öte yandan sakatlığı sebebiyle Ankaraspor maçında forma giyemeyen Delgado’nun, Kayserispor karşılaşmasında da oynayamayacağı bildirildi.

04.12.2006


 

Sivas’ta yükseliş sürüyor

Turkcell Süper Lig’de, 8 maçtır yenilmeyen Ankaragücü’nü sahasında 2-1 mağlup etmeyi başaran Sivasspor, yükselişini sürdürüyor.

Yeni teknik direktörü Bülent Uygun yönetiminde iyi bir grafik çizen Sivasspor, ligin flaş takımlarından Ankaragücü karşısında ortaya koyduğu futbol ve aldığı 2-1’lik galibiyetle futbol otoritelerinin beğenisini kazandı.

Uygun yönetiminde, 4 büyüklerden Beşiktaş ve Trabzonspor’u mağlup etmeyi başaran kırmızı-beyazlı ekip, teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde son 8 maçın 5’inden galip, 3’ünden ise beraberlikle ayrılan Ankaragücü’nü Sivas 4 Eylül Stadı’nda 2-1 yenerek puanını 21’e çıkardı.

04.12.2006


 

Konya’da süperprim beklentisi

Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Memduh Oğuz, Gaziantepspor maçını da kazanmaları durumunda, yönetim olarak, futbolculara verdikleri ‘’büyük prim’’ sözünü yerine getireceklerini söyledi.

Oğuz, ilk yarıdaki sıralamadaki yer açısından büyük önem taşıyan Çaykur Rizespor maçını, pek çok sakat oyuncuya rağmen kazanmayı bildiklerini söyledi.

Bu maçta alınan 3 puanla aynı zamanda Konyaspor tarihinde ilk kez, ligin ilk yarısında 24 puana ulaşarak bir rekora imza attıklarını vurgulayan Oğuz, şunları kaydetti: “Oyuncularımıza verdiğimiz bir söz vardı. Oyuncularımız son 3 maçın sonuncusu olan Gaziantepspor maçını da kazanırsa, futbolculara verdiğimiz büyük prim sözümüzü yerine getireceğiz.’’

04.12.2006


 

Vestel Manisa nihayet: 4-1

Ligde son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla taraftarını üzen Ege temsilcisi G. Antep’e patladı.

V. Manisa’nın golleri Holosko (2), Uğur ve Selçuk’tan gelirken, konuk ekibin tek sayısını Veysel Cihan kaydetti.

Kayseri Erciyes tutunamadı: 3-1

Antalyaspor, evinde konuk ettiği lig sonuncusu K. Erciyes’i 3-1’le geçti. Ev sahibi Lazarov’un golüyle yenik durumu düştüğü karşılaşmayı Coşkun, Straka ve Cem’in ayağından kazandığı gollerle yenmeyi başardı.

Sakarya-Gençler yenişemedi: 1-1

Turkcell Süper Ligde Sakaryaspor’un, Gençlerbirliğini konuk ettiği karşılaşmada iki ekip de sahadan birer puanla ayrıldı. Mücadelede karşılıklı goller Mehmet Çakır ve Capurro'dan geldi.

LİG A SONUÇLARI:

T. Telekom 2 : 1 İst. B. B.

Diyarbakır 3 : 0 Eskişehir

Altay 2 : 1 Mardin

Elazığ 0 : 0 Karşıyaka

Istanbul 0 : 1 A. Sebat

Ordu 0 : 1 B.B. G. Antep

Samsun 0 : 1 Malatya

04.12.2006


 

Liverpool, bugün İstanbul’a geliyor

Galatasaray’ın, Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu’nda, yarın karşılaşacağı İngiltere’nin Liverpool takımı, bugün İstanbul’a gelecek. İstanbul’da 25 Mayıs 2005’de Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran İngiliz ekibi, tam 557 gün sonra yeniden İstanbul’a geliyor.

Salı günkü karşılaşmanın da oynanacağı Olimpiyat Stadı’nda, İtalya’nın Milan takımını 3-3 berabere biten maçın ardından penaltılarla geçen Liverpool, böylece uzun bir aradan sonra kupayı kaldırdığı statta maça çıkacak.

Karşılaşma için iki takımın da programı belli olurken, Liverpool’un özel uçakla İstanbul’a geleceği ve Polat Renaissance Otel’de konaklayacağı açıklandı. İngiliz ekibinin teknik direktörü Rafael Benitez, aynı akşam saat 19.15’te maçın oynanacağı Olimpiyat Stadı’nda basın toplantısı düzenleyecek. Liverpool, son antrenmanını saat 20.00’de statta yapacak ve çalışmanın yalnızca ilk 15 dakikası basına açık olacak.

Galatasaray ise Liverpool maçı öncesi son antrenmanını 4 Aralık Pazartesi günü saat 10.30’da Metin Oktay Tesisleri’nde yapacak. Bu antrenmanın son 15 dakikasının (Saat 11.30’dan itibaren) basına açık olacağı bildirildi. Teknik direktör Eric Gerets’in basın toplantısı ise saat 11.45’te Turgay Vardar Basın Odası’nda gerçekleşecek.

04.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004