Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Aklıselimle davranmaya mecburuz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB sürecinin duygusallıkla kararların verileceği bir süreç olmadığını belirterek, “Bu süreçte hissî davranamayız, karşımızdaki hissî davransa bile... Aklıselimle davranmaya mecburuz. Türkiye’nin kaybedeceği hiçbir şey yok, kaybederse AB kaybeder” dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, AB ile ilişkilere değindi.

Başbakan Erdoğan, AB sürecinde önümüzdeki 10 günün büyük önem taşıdığını, kritik bir dönemece gelindiğini ifade ederek, şunları söyledi:

‘’Biz diyoruz ki; Türkiye’nin AB’ye üyeliği, küresel bir vizyonun parçasıdır, 21. yüzyılın en önemli projesidir. Bu proje, bir medeniyet akışı içinde önemli bir yer almıştır. Onun için de konjonktürel hesaplara, gündelik iç siyasete kurban edilemeyecek kadar önemli bir meseledir. Başından beri hep söyledik, bu kritik aşamada bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum; AB Türkiye için ne kadar gerekliyse, Türkiye de AB için o denli, o derece gereklidir.”

Türkiye’nin, varlığıyla AB’ye güç katacak bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, ‘’Avrupa’da Türkiye’nin önüne engeller çıkarmak, masadan uzaklaştırmaya çalışmak, vahim bir hata olacak aslında’’ diye konuştu.

“AB, VERDİĞİ SÖZLERİN

ARKASINDA DURMALIDIR’’

Türkiye’nin AB üyeliğinin sadece iki taraf için değil, aynı zamanda küresel barış ve refah için de ‘’yüzyılın fırsatı’’ olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

‘’Biz de diğer sağduyulu sesler gibi diyoruz ki gelin, bu tarihî fırsatı kaçırmayalım. Bu tarihi fırsatın, Rum kesimi tarafından ucuz oyunlarla rehin alınmasına izin vermeyin. AB, Türkiye’nin üyeliği konusunda ciddiyetini ortaya koymalı, verdiği sözlerin arkasında durmalıdır. Biz üzerimize düşeni yaptık. Kıbrıs meselesinde çözümsüzlüğün sorumlusu Rum tarafıdır. Söylenecek bir söz varsa onun da muhatabı, süreci tıkayan Rum tarafı olmalıdır. Kapsamlı çözümünün zemini de AB değil, BM’dir. Bunu, sadece biz söylemiyoruz. Az önce değindiğim yorumlarda da bu gerçek cesaretle ifade ediliyor. Artık herkes gerçeği görmelidir. Biz Türkiye olarak yapıcı olmaya gayret ediyoruz, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz Cuma günü Ankara’ya gelen AB dönem Başkanı Finlandiya Başbakanı ile bu istikamette birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Umuyorum ki sonunda aklı selim galip gelecek.’’

“İNİŞLER ÇIKIŞLAR MUTLAKA OLACAKTIR’’

Erdoğan, AB sürecinin kolay değil zor bir süreç olduğuna; geçmişte bunun yaşandığına, inişler ve çıkışların mutlaka olacağına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Ama ben öncelikle siz milletvekili arkadaşlarımdan ve gerekse bizi ekranları başından izleyen sevgili vatandaşlarımdan özellikle bir şey bekliyorum; bu süreç, duygusallıkla kararların vereceği bir süreç değildir. Bu süreçte hissi davranamayız, karşımızdaki hissi davransa bile... Biz tam aksine aklı selimle davranmaya mecburuz. Önünde sonunda, er geç aklı selim galip gelecektir. Şunu bilmenizi istiyorum; Türkiye’nin kaybedeceği hiçbir şey yok, kaybederse AB kaybeder.’’

/ ANKARA

06.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜSİAD: AB sürecinde oyuna gelmeyelim

  Aklıselimle davranmaya mecburuz

  Babacan: Reformlara aynı hızla devam

  Müzakere süreci kesilmesin

  Kapının kapatılması hata olur

  Uluslararası politikanın aktörü olmayız

  Eğitimcilik peygamber mesleğidir

  Pakistan suçsuz buldu, THY uçağa almadı

  Tabelâlara ‘Türkçe’ mecburiyeti

  Temiz ekran için 50 bin imza

  Bu hafta da yağış beklenmiyor

  Göç mağdurlarına sosyal şefkat politikaları gerekli

  Doktorlar ‘ters yöne’ girdi

  Diyarbakırlı çocuklara şefkat eli uzanacak

  Elektrik kontağından yangın çıkmayacak

  İslâm kadına tüm haklarını verdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004