Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Kadın erkek eşitliği, bugüne kadar kâğıt üzerinde kaldı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Kadın erkek eşitliği, bugüne kadar toplumun her kesiminde gerçekleştirilemeyen ve kağıt üzerinde kaldığı ortada olan bir eşitlik anlayışıdır. Bütün bunların zaman içerisinde geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi, siyaset eliyle olacaktır. Siyasetin de kadınsız olmayacağı açıktır” dedi.

Mehmet Ağar, eşi Emel Ağar ile, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nca, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 72. yılı sebebiyle düzenlenen ‘’Kadın Platformu’’ toplantısına katıldı.

Ağar, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet döneminin en önemli kazanımlarından birinin, siyasî iktidarların sandık yoluyla belirlenmesi olduğunu ifade etti. Ağar, diğer önemli bir kazanımın ise Cumhuriyetin sağladığı kadın ve erkek eşitliği olduğunu belirterek, bu eşitliğin günümüzde de hala tam olarak uygulanamadığını belirtti.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, kadınların Meclis’te daha fazla temsil edilmesinin önemini vurgulayarak, ‘’Türkiye’nin geleceğine kadın eliyle zarafeti, gücü, hakkı ve hukuku taşımalıyız. Bizim vizyonumuz ve misyonumuzun dili demokrasidir. Alabildiğine sivil, alabildiğine demokrat, alabildiğine özgür bir Türkiye’yi, hiç şüphe yok ki bu gidişatın en temel mimarı olan kadınlarla birlikte başarmalıyız’’ dedi.

Ağar, kadınların bu hakları mücadele ederek elde etmeleri gerektiğini, bu mücadele yolunda zorluklar varsa, bunları ortadan kaldırmaya ve bu yolları açmaya çalışacaklarını söyledi.

Meselenin sadece cinsiyet eşitsizliği olmadığını kaydeden Ağar, ‘’Bu

eşitsizlik sadece bir kadın sorunu değildir, bir büyük toplumsal sorundur. Mesele, kadın ve erkeğin omuz omuza, daha demokratik bir toplumu el birliğiyle inşa etmesidir. Bunu hep beraber yakalayacağız. 2007 bunun için önemlidir. 1934’ün ötesinde bunu teşkilat olarak başaracağız’’ diye konuştu.

Canan KARAKAŞ / İSTANBUL

07.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Katsayı zulmü bir gün kalkacak

  CHP-ANAVATAN ORTAK ÖNERGESİ

  Erdoğan: Süreç durmaz, yavaşlar

  Babacan: AB kışının da bir baharı var

  Ağar: Kadın erkek eşitliği, bugüne kadar kâğıt üzerinde kaldı

  Trafik kazalarında ağır bilanço

  Kanal D’ye eleştiri

  Şemdinli’de selden sonra susuzluk

  Mayın patladı: 3 er şehit oldu

  İtalya’dan sıcak mesajlar

  Demirel: Avrupa fikrinden cayamayız

  Steinmeier: Türkiye’ye yaklaşmak AB’nin menfaatine

  Engellilere kol kanat


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004