Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye’den AB’ye yeni teklif

Türkiye, Ercan havaalanının uluslararası trafiğe ve Mağusa limanının doğrudan ticarete açılması karşılığında Türkiye’den de bir havaalanı ve limanın Rumlara açılabileceğini AB’ye bildirdi. Türkiye'nin önerisinin “önemli bir adım” oluşturduğunu açıklayan AB Komisyonu, bu adımı “'katılım müzakereleri sürecinin yönetimi” açısından da “önemli, olumlu ve yapıcı'' olarak nitelendirdi. Brüksel'in konuyla ilgili değerlendirmeleri sürüyor.


Yeni bir açılım gerekiyor

“Sivil ve demokratik yeni bir anayasa” panelinin açılışında konuşan DYP lideri Ağar, “Türkiye’de özgürlüklerin önünü açacak yeni bir açılıma ihtiyaç v

İki yıl boşa geçti

Bahçeşehir Üniversitesi AB Merkezi Başkanı Dr. Cengiz Aktar,“Türkiye müzakereler konusunda ciddi çalışmadı. AB İlerleme Raporunda da bu yazıyor zaten;


  Erdoğan: Asıl sorun Filistin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyaretinde bulunduğu Suriye’den dönüşünde yaptığı açıklamada, Suriye’deki temaslarında Filistin meselesi üzerinde de durduklarını belirtti. Erdoğan, “Bölgemizdeki tüm sorunların merkezinde Filistin meselesinin olduğunu karşılıklı olarak teyit ettik” dedi.


  Başoğlu: Yasak sınır tanımıyor

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, “Eskişehir’de askerî tesis ve lojmanlarda bazı televizyonların seyredilmemesi konusunda emir yayınlanması, halkın haber alma özgürlüğüne kökünden aykırıdır. Artık hiç kimse devlet belgelerinde dahi rastlanamayan ‘irticayı’ bahane ederek ne İslâma, ne de insanların inancına saldırmamalıdır” dedi.


  AİHM’den KKTC’deki komisyona onay

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Rum Ksinedes Arestis davasıyla ilgili olarak, KKTC Taşınmaz Mal Komisyonunun (TMK) etkin iç hukuk mekanizmalarında aradığı şartları karşıladığını belirten bir karar aldı.


  Millî Komite, Çankaya Köşkü'nde toplandı

Millî Komite, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı.


  İngiliz Bakan: Tedbirler çok sert

AB komisyonunun Türkiye ile müzakereler konusundaki önerileri, İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett tarafından eleştirildi.


  Avrupalı turizmci Türkiye’yi AB’de istiyor

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Avrupalı turizm camiasının Türkiye’nin AB’ye girmesini desteklediğini söyledi.


  CHP, teklife karşı çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, "Hükümeti son kez uyarıyoruz; bu vahim hatayı yapmayınız, direniniz, haksız baskılar karşısında direniniz” dedi.


  KKTC: Önce izolasyonlar kaldırılsın

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, ‘’Kuzey Kıbrıs’a uygulanan izolasyonların kaldırılması konusunda adım atılmadan Türkiye’nin limanlarını Rumlara açması konusunda adım atılmasını beklemediklerini’’ söyledi.


  Uygulama imkânı kalmayan 118 kanun yürürlükten kaldırılıyor

TBMM Adalet Komisyonu, uygulama imkânı kalmayan 118 kanunun yürürlükten kaldırılmasını öngören tasarıyı alt komisyona sevk etti.


  Sezer, Toprak Koruma Kanunu’nu iade etti

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5557 sayılı “Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’’u kısmen TBMM’ye iade etti.


  TIR faciası: 8 ölü

Kastamonu’nun Tosya ilçesi ile Antalya’da iki TIR’ın karıştığı trafik kazalarında 8 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.


  Askerî helikopter düştü: 1 er şehit

Bingöl’de bir askerî helikopterin düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.


  Dinî yayınlar arttırılmalı

Ahlâk dışı yayınların durdurulmasını isteyen Yeni Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Hasan Tanrıverdi, RTÜK’ün de üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti.


  Âfet bölgesinde hizmet verilemiyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği, bölgede 46 kişinin ölümüne sebep olan sel afetinin 448 milyon YTL maddi zarara sebep olduğunu açıkladı; bölge belediyelerinin afetle artan sorunlar karşısında hizmet yapamaz duruma geldiklerini savundu.


  Memura 2007’de 144 gün tatil

İçinde bulunduğumuz yılda hafta sonu, ortalama 30 günlük yasal izin, millî ve dinî bayramlarla birlikte toplam 145 gün tatil yapan kamu görevlileri 2007 yılında bir gün eksikle 144 gün tatil yapacak.


  Denizli’de hava kirliliği

Denizli’de hava kirliliği, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Hava Kalitesi Koruma Yönetmeliği (HKKY) değerlerinin üzerinde çıktı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004