Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kıbrıs Türkiye'nin onuru

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ‘’Kıbrıs, Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecinde Türkiye’nin onurudur. Müzakere süreci için adımlar atan Türkiye’nin geri çekilemeyeceği noktadır’’ dedi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO)’nın 44. Olağan Genel Kurulu toplantısına ‘’onur konuğu’’ olarak katılarak bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, AB’nin Rum şantajına esir olarak, Türkiye’nin AB müzakere sürecini yeniden Kıbrıs’la ilişkilendirdiğini ifade ederek, ‘’AB daha geçenlerde (yapmayacağım) dediğini bugün yine yapmıştır’’ ifadesini kullandı. Bu tavrın haksız ve kötü niyeti ödüllendirmek olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, AB’nin zaten bir hata yaparak referandum sonrası kötü niyeti bir kez ödüllendirdiğini, bu tavsiye kararı ile kötü niyetin bir kez daha ödüllendirildiğini söyledi.

‘’Bu ne biçim bir mekanizmadır ki, kötü niyet sürekli ödüle boğularak teşvik edilirken, iyi niyet sürekli cezalandırılmaktadır’’ diyen isarcıklıoğlu, Kıbrıs sorunun çözümü yolunda adım atan Kıbrıs Türklerinin iyi niyeti dikkate alınmazken, Rum şantajının her defasında göz doldurduğunu belirtti. Kıbrıs Türklerinin her zaman haksızlığa uğradığını bunun her zaman kalplerinde bir sızı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: ‘’Kıbrıs, Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecinde Türkiye’nin onurudur. Müzakere süreci için adımlar atan Türkiye’nin geri çekilemeyeceği noktadır. Kıbrıs, AB için, birden bire bir iyi niyet testi haline gelmiştir. Biz, Avrupalı partnerlerimizin bu testi yarasız beresiz geçirmesini isteriz. Kıbrıs AB için bir sınavdır. Çünkü Komisyon’un aldığı tavsiye kararı, sadece bizi değil, AB’nin kendi değerlerine, kuruluş ilkelerine ve tarihine karşı büyük bir saygısızlıktır. AB, ahde vefa ilkesini çiğnemiştir. 800 bin Kıbrıs Rumu 400 milyonluk AB’nin 70 milyondan fazla Anadolu ve Kuzey Kıbrıs Türkünün geleceğine ipotek kuramaz. Amaç,bizi sinirlendirmekse, atılan adım başarılıdır. Ana öfkemizi kontrol etmeyi de biliriz.’’

/ LEFKOŞA

11.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kafatasçılıkla millilik olmaz

  10.5 bin YTL ve faizi

  Ankara'nın çabası ciddiye alınmalı

  Laiklik, sindirme aracı gibi kullanılıyor

  Türkiye sorun yaşamadan çözüm aramıyor

  Kıbrıs Türkiye'nin onuru

  Türkiye korkularla yönetilemez

  Kemalizm değil, demokrasi lâzım

  İnsan haklarında mesafe almalıyız

  Ardahan -23 derece

  Yağışlı hava geliyor

  Iğdırlı hacılar uğurlandı

  Meclis gece - gündüz çalışacak

  Uludağ’da kar özlemi

  ‘Demokrat Hanımlar’ Bursa’da

  Otobüslerde bayram yoğunluğu

  Eğitime ayrılan pay sıralamasında sonuncuyuz

  Okuldaki şiddeti dil eğitimi önler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004