Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Meclis gece - gündüz çalışacak

Meclis, bu hafta bütçe sebebiyle aralıksız çalışacağı bir haftaya giriyor. Gündemindeki tasarı ve teklifler için gece de çalışacak TBMM Genel Kurulu, 15 Aralık Cuma gününden itibaren ise bütçe maratonuna başlayacak.

TBMM Genel Kurulunda, yarın, görüşmeleri yarım kalan bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifine devam edilecek. AKP Kütahya Milletvekili Abdullah Erdem Cantimur’un, SSK ölüm aylıklarıyla ilgili düzenleme yapılması amacıyla verdiği yasa teklifi, Anayasa Mahkemesinin ilgili yasayı iptal kararı doğrultusunda, ölen sigortalının ölüm tarihi itibariyle yürürlükte bulunan hükümlere göre aylık almaya, hak sahipleri için düzenleme yapıyor.

Bu teklifin yasalaşmasının ardından AKP Diyarbakır Milletvekili Osman Arslan’ın, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi de ele alınacak. AKP Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununda değişiklik öngören teklifi de bu hafta görüşülecek düzenlemeler arasında bulunuyor. AKP Bursa Milletvekili Şevket Orhan ile Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali’nin, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununda değişiklik öngören kanun teklifinin de görüşülmesi bekleniyor. Genel Kurul; yarın 15.00-23.00, 13 Aralık Çarşamba günü 14.00-23.00, 14 Aralık Perşembe günü 14.00-20.00 saatleri arasında; 15 Aralık Cuma günü saat 14.00’te, 16 Aralık Cumartesi ve 17 Aralık Pazar günü ise saat 11.00’de toplanarak, günlük programın bitimine kadar çalışacak.

BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR

2007 yılı bütçesi, bu hafta Genel Kurula geliyor. Bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler, 15 Aralık Cuma günü yapılacak. 16 Aralık Cumartesi günü; ilk turda, TBMM, RTÜK Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ve Anayasa Mahkemesi, ikinci turda ise Başbakanlık, MİT, MGK, Diyanet İşleri Başkanlığı, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı bütçeleri ele alınacak. Bütçe görüşmeleri, 17 Aralık Pazar günü ilk turda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümrük ve Dış Ticaret müsteşarlıkları ile İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi, ikinci turda ise DPT, SPK, BDDK, GAP, Tütün ve Tütün Mamulleri Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulunun bütçeleriyle sürecek.

/ ANKARA

11.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kafatasçılıkla millilik olmaz

  10.5 bin YTL ve faizi

  Ankara'nın çabası ciddiye alınmalı

  Laiklik, sindirme aracı gibi kullanılıyor

  Türkiye sorun yaşamadan çözüm aramıyor

  Kıbrıs Türkiye'nin onuru

  Türkiye korkularla yönetilemez

  Kemalizm değil, demokrasi lâzım

  İnsan haklarında mesafe almalıyız

  Ardahan -23 derece

  Yağışlı hava geliyor

  Iğdırlı hacılar uğurlandı

  Meclis gece - gündüz çalışacak

  Uludağ’da kar özlemi

  ‘Demokrat Hanımlar’ Bursa’da

  Otobüslerde bayram yoğunluğu

  Eğitime ayrılan pay sıralamasında sonuncuyuz

  Okuldaki şiddeti dil eğitimi önler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004