Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kafatasçılıkla millilik olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, lâfla ve kafatasçılıkla millilik olmayacağını belirterek, ‘’Bu milletin evlâdının cebindeki parasının değerini artırıyorsan, onur ve öz güvenini artırıyorsan, sen o zaman bu milleti gerçekten seviyorsundur’’ dedi.

Erdoğan, Korel Termal Otelin açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, her alandaki yatırımlarla büyük bir değişim gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, yıllar sonra devletin yatırımcının önüne engeller koymaktan vazgeçtiğini ve özel sektöre imkanlar sunduğunu söyledi. Hükümet olarak girişimcilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Erdoğan, hortumları kestiklerini ve ülkenin imkanlarını katma değer sağlamak için seferber ettiklerini ifade etti. Vergi indirimi ve bürokratik engellerin kaldırılması konusunda özel sektör için önemli adımlar attıklarını anlatan Erdoğan, devletin ekonomiden çekilmesi gerektiğini belirtti. Devletin düzenleyici konumda olmasının önemine değinen Erdoğan, ‘’Ben her zaman bakan arkadaşlarıma söylüyorum; hangi müteşebbisin önüne engel çıkarırsanız, tarih sizi affetmez. Girişimcinin önüne engel koymayacaksınız, tam tersine engelleri kaldıracaksınız’’ dedi.

“KATAKULLİ YAPMAYACAĞIZ”

Türkiye’nin dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasına girdiğini kaydeden Erdoğan, hedeflerinin 2012 yılı sonunda ilk 10 olduğunu vurguladı. Erdoğan, ‘’Bizim bu noktada bir dava inadımız olacak. Milletçe olacak, tüm işverenlerimizle olacak, müteşebbisimizle olacak ama katakulli yapmayacağız, el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz, dayanışma içinde olacağız. Birileri gelip ön kesmeye çalışmayacak’’ diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

‘’6 tane sıfır vardı. Ne oldu? Bizden öncekiler 1’in sırtına durmadan sıfırları yüklüyordu. Üst üste 6 tane sıfır yüklediler. 1 var ya, o bir rakamı da bunlardan davacıdır. ‘Anamı ağlattınız’ diyordu. ‘Belimi büktünüz’ diyordu. Ve milleti de aldattılar ha... ‘Bak sana 1 milyon veriyoruz’ diyorlardı. Bizde tabii 1 milyon deyince büyük rakam gözüküyor. Halbuki bir rakamı kadar değeri yoktu. Ne oldu? Enflasyon patladı. Cumhuriyetin ilanında Türk Lirası Dolar karşısında neyse şimdi o noktada. Millî olmak budur. Öyle lâfla, kafatasçılıkla millilik olmaz. Bu milletin evladının eğer cebindeki paranın değerini arttırıyorsan, onun onurunu, onun öz güvenini arttırıyorsan, sen o zaman bu milleti gerçekten seviyorsundur. Eğer arttırmıyorsan bu işin lafını yapıyorsun. Biz bu yola baş koyduk ve böyle gideceğiz. Bu ekonomi sağlam bir zeminde sağlıklı büyüyecek.’’

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve bazı milletvekilleriyle kurdele keserek, otelin açılışını yaptı. Erdoğan, oteldeki Frig Vadisi fotoğraf sergisini de gezdi.

/ AFYONKARAHİSAR

11.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kafatasçılıkla millilik olmaz

  10.5 bin YTL ve faizi

  Ankara'nın çabası ciddiye alınmalı

  Laiklik, sindirme aracı gibi kullanılıyor

  Türkiye sorun yaşamadan çözüm aramıyor

  Kıbrıs Türkiye'nin onuru

  Türkiye korkularla yönetilemez

  Kemalizm değil, demokrasi lâzım

  İnsan haklarında mesafe almalıyız

  Ardahan -23 derece

  Yağışlı hava geliyor

  Iğdırlı hacılar uğurlandı

  Meclis gece - gündüz çalışacak

  Uludağ’da kar özlemi

  ‘Demokrat Hanımlar’ Bursa’da

  Otobüslerde bayram yoğunluğu

  Eğitime ayrılan pay sıralamasında sonuncuyuz

  Okuldaki şiddeti dil eğitimi önler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004