Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Uludağ’da kar özlemi

Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ’da, eskiden erken yağan karla yüzleri gülmeye alışık işletmeciler, 3 yıldır kar özlemi yaşıyor. Hava sıcaklığının bu yıl da mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle Kasım ayı başında kalınlığı 70 santime ulaşan kar erirken, 15 Aralık olan sezon açılışı da kar durumuna göre 20-25 Aralıka ertelendi.

Normal kış sezonunun 15 Aralık-15 Mart olduğu Uludağ’da önceki yıllarda erken yağan kar ve kar kalınlığının kayak yapmaya uygun hale gelmesiyle çoğu kez sezon erken açılıyordu.

Bölgede 3 yıl öncesine kadar sezonun erken açılması, 3 aylık kış sezonunda faaliyet gösteren işletmecilerin yüzünü güldürürken, son üç yılda kar yağışının gecikmesi, sezonun açılışını da olumsuz etkiliyor. En son 2003 yılında Ramazan Bayramı tatilinin de etkisiyle sezonu Kasım ayında açan Uludağ’da, yılbaşında 1 metreyi bulan kar kalınlığı, hem işletmecileri hem tatilcileri memnun etti. Sonraki 2 yıl Aralık ayında havanın ılık seyretmesi sebebiyle sezon zamanında açılsa da yılbaşında Uludağ’ı tercih eden tatilciler sadece 45 santim kalınlığında karın olduğu bölgede yeni yıla ‘’merhaba’’ dediler.

Bu yıl ise 17 Ekim’de ilk karın düştüğü, Kasım ayı başında kar kalınlığının 70 santime ulaştığı Uludağ’da, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve 15 günden beri yağış olmaması sebebiyle kar eridi.

“ULUDAĞ’IN TEK SERMAYESİ KAR”

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Işık Uğurtuğ, işletmelerin sezon öncesi son hazırlıklarını yaptığını söyledi. Kar olmaması sebebiyle 15 Aralık olarak planlanan sezon açılışının 20-25 Aralık tarihine ertelendiğini belirten Uğurtuğ, şöyle konuştu: ‘’Uludağ’ın sermayesi kar. Önceki yıllarda sezonun erken açılmasıyla işletmecilerimizin kârı artıyordu. Ama bu yıl Kurban Bayramı ve yılbaşı tatilini Uludağ’da geçirmeyi düşünenlerin, yerde kar olmaması nedeniyle rezervasyonlarını Antalya gibi sıcak yerlere kaydırmasından korkuyoruz.’’Uğurtuğ, kayak pistlerinin, yeterli kar yağmaması durumunda sun’î karlama sistemiyle kayak yapmaya elverişli hâle getirilebileceğine işaret ederek, ‘’Fakat biz yine de karın bir an önce yağmasını bekliyoruz’’ dedi.

/ BURSA

11.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kafatasçılıkla millilik olmaz

  10.5 bin YTL ve faizi

  Ankara'nın çabası ciddiye alınmalı

  Laiklik, sindirme aracı gibi kullanılıyor

  Türkiye sorun yaşamadan çözüm aramıyor

  Kıbrıs Türkiye'nin onuru

  Türkiye korkularla yönetilemez

  Kemalizm değil, demokrasi lâzım

  İnsan haklarında mesafe almalıyız

  Ardahan -23 derece

  Yağışlı hava geliyor

  Iğdırlı hacılar uğurlandı

  Meclis gece - gündüz çalışacak

  Uludağ’da kar özlemi

  ‘Demokrat Hanımlar’ Bursa’da

  Otobüslerde bayram yoğunluğu

  Eğitime ayrılan pay sıralamasında sonuncuyuz

  Okuldaki şiddeti dil eğitimi önler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004