Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘Demokrat Hanımlar’ Bursa’da

Demokrat Hanımlar Derneği’nin ilk şubesi Bursa’da Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular‘ın da katılımıyla Bursa’da açıldı.

Demokrat Hanımlar Derneği Bursa Şubesi açılışında bir konuşma yapan Kutlular şöyle dedi: “Dernekler dışa açılan bir kapıdır. Mekân hizmet etmez, insan hizmet eder. Bediüzzaman’ın ‘Kimin himmeti milleti ise o tek başına bir millet gibidir’ ifadesini hatırlayalım. Bugün artık bu gibi hizmetler daha çok önemli hale gelmiştir. Buraları iyi çalıştırabilirsek, topluma faydalı hizmetler yapabiliriz. Dernek ortamı her kesime ulaşmak için ideal bir fırsattır. Buralarda güzel hizmetler yapacağınıza inanıyorum.”

Demokrat Hanımlar Dernek Şube Başkanı Suna Çaloğlu ise, DEMOKRAT HANIMLAR DERNEĞİ’nin insanlığa hizmet etmek istediğini söyledi. Çaloğlu, “İnsanlığı sevginin, barışın, hoşgörünün kuşatması gerektiği inancında olan herkese ulaşmak istiyoruz. Birlikte düşünmeye çalışan, tamamı gönüllülerden oluşan çeşitli yaş ve meslek guruplarına mensup kişileriz” şeklinde konuştu.

“Evrensel bir hak olarak insanca yaşama, maddî ve mânevî varlığımızı koruma ve geliştirebilmemizin en temel unsuru eğitim hakkıdır” diyen Çaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz insanlarının genel eğitim düzeyi dikkate alındığında eğitilmiş insan yetersizliğinin ülkemizin en hayatî meselesi olduğu açıktır. Kadınlarımızın eğitim düzeyi ise ülkemiz açısından üzüntü ve utanç vesilesidir.

“Derneğimiz özellikle eğitimin çocukluktan başladığı inancıyla eğitim hizmetinin her kademede özendirilmesini amaç edinmiştir. Ayrıca demokrasinin temel ilkelerinden olan inanma ve inandığı gibi yaşama özgürlüğünü kısıtlayan her türlü haksızlığın da karşısındayız.

“Bu kıstaslar doğrultusunda, derneğin amacı; gençler arasındaki işbirliğinin, sağlanması ve güçlendirilmesi, deneyimlerin paylaşılması, gençlerin problemleri ve görüşleri üzerinde kamuoyu oluşturulması, insan haklarına saygılı, demokratik değer, tutum ve davranışlara sahip bireyler olarak yetişmesi, aile ve gençlikle ilgili araştırmalar yapılması ve bu araştırmaların desteklenmesi, okuyan gençliğin başarısı için ortam hazırlanması, gençliği zararlı alışkanlıklardan korunması, sağlıklı ve düşünen bir gençlik için ilgili kuruluşlarla işbirliği yapılmasıdır.”

Bursa’nın tarihi Yeşil Camiî ve türbesine yakın, eski Bursa evlerinden biri olan şube merkezi, yaklaşık 40 kişi kapasiteli bir dinlenme salonu, dört seminer odası ve bir spor salonuna sahip.

Dernek; yabancı dil, el san’atları, kişisel gelişim ve spor alanlarında kurs düzenleyecek ve ayrıca çocuklara yönelik eğitici ve kültürel faaliyetler sunacak. Yardıma muhtaç ailelere gıda yardımı yapmak da derneğin hedefleri arasında.

Ayrıca genç kızların da her türlü araştırma çalışmalarını yapabileceği nezih bir ortamda internet imkânı sunmayı hedefleyen dernek, 09.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Hüseyin HİÇDURMAZ - Nuriye ÇE / BURSA

11.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kafatasçılıkla millilik olmaz

  10.5 bin YTL ve faizi

  Ankara'nın çabası ciddiye alınmalı

  Laiklik, sindirme aracı gibi kullanılıyor

  Türkiye sorun yaşamadan çözüm aramıyor

  Kıbrıs Türkiye'nin onuru

  Türkiye korkularla yönetilemez

  Kemalizm değil, demokrasi lâzım

  İnsan haklarında mesafe almalıyız

  Ardahan -23 derece

  Yağışlı hava geliyor

  Iğdırlı hacılar uğurlandı

  Meclis gece - gündüz çalışacak

  Uludağ’da kar özlemi

  ‘Demokrat Hanımlar’ Bursa’da

  Otobüslerde bayram yoğunluğu

  Eğitime ayrılan pay sıralamasında sonuncuyuz

  Okuldaki şiddeti dil eğitimi önler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004