Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran, ‘Yahudi Soykırım tabusu’na dokundu

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, Yahudi soykırımı konferansının, Batıda bu konuda araştırma yapamayan bilim adamlarına iyi bir fırsat vermek için düzenlendiğini söyledi.

Mutteki, İran Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Siyasal Araştırma Merkezince düzenlenen “Soykırıma Evrensel Bakış” başlıklı konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Yahudi soykırımı ifadesinin 2. Dünya Savaşından sonra ortaya atıldığını belirtti ve bunun 1. ve 2. Dünya Savaşlarıyla ilişkisi olduğunu savundu. Batıda, bilim adamlarına Yahudi soykırımı konusunda araştırma imkânı verilmediğini söyleyen Mutteki, “Bu konunun araştırılmasını suç sayıyorlar, bu konuda söz söyleyenleri de Yahudi düşmanlığı yapmakla suçluyorlar” dedi.

“Kim tarafından işlenirse işlensin cinayet cinayettir” diyen Mutteki, “Almanya’da işlenen cinayet ile Vietnam, Kore, Irak, Afganistan ve Filistin’de işlenen cinayet arasında hiçbir fark olmadığını” vurguladı. Anti semitizmin Batılı bir kavram olduğunu belirten Mutteki, İslâmın, anti semitizmi kabul etmediğini ve şu ana kadar da İslâm ülkelerinde böyle bir şey yaşanmadığını kaydetti. Mutteki, İran olarak konuyu tarihî ve bilimsel açıdan incelemek istediklerini ifade ederek, “Buraya, bu konuyu kabul veya ret için gelmedik” dedi. Yahudi soykırımının araştırılmasını istemeyenlerin gerçeklerin ortaya çıkmasından korktuklarını söyleyen Mutteki, “Çünkü gerçek ortaya çıkarsa siyonist rejimin varlığı konusundaki sorular artar” ifadesini kullandı.

Mutteki, “Konferansın hedefi, soykırımı ne reddetmek ne de ispatlamak. Bizim asıl amacımız, batıda ve Avrupa’da bu tarihi konu hakkında araştırma yapamayanlara iyi bir fırsat vermek ve dünya kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmektir” diye konuştu.

ABD ve Batılı ülkeleri, İsrail’i desteklemekle suçlayan Mutteki, ABD’nin, BM’de İsrail aleyhine kabul edilen 60’a yakın bildiriyi veto ettiğine dikkat çekti, bu sebeple BM ve BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının değişmesi gerektiği düşüncesinde olduklarını kaydetti. İsrail’in 60 yıldır Filistin topraklarında işgalci olduğunu ifade eden Mutteki, “Siyonist rejimin cinayetleri, ABD ve Batılı ülkeler tarafından bugüne kadar desteklendi, ancak siyonist rejim 60 yıl aradan sonra Lübnan’da yenilgiye uğradı” dedi.

Tahran’da 2 gün sürecek konferansa, 30 ülkeden bilim adamları katılıyor. Konferansa ABD’den katılan, siyonizm karşıtı Yahudi birliği üyesi Hahamlar dikkat çekti.

/ TAHRAN

12.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran, ‘Yahudi Soykırım tabusu’na dokundu

  İsrail’de ‘Alo fetva‘ dönemi

  Darbeci hesap vermeden öldü

  The Times Avrupalıları uyarıyor

  Alman kabinesi Türkiye mutabakatı arıyor

  3 Amerikan askeri öldürüldü

  ‘AB, güvenilirliğini tartışıyor’


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004