Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Krediyle de borçlanmayın

Tüketici kredilerinin, 1 Aralık itibarıyla 466,5 milyon YTL artarak yaklaşık 44 milyar 861 milyon YTL’ye çıktığı hatırlatılarak, tüketicilerin dolarla borçlanmaktan da, banka kredilerinden de kaçınmaları gerektiği bildirildi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, 24 Kasım tarihi itibarıyla 44 milyar 394,5 milyon YTL düzeyinde olan banka kredilerinin 1 Aralık itibarıyla 466,5 milyon YTL artarak yaklaşık 44 milyar 861 milyon YTL’ye çıktığını hatırlattı. Banka kredilerinin her geçen gün artmasının iyi olmadığını belirten Deniz, ‘’Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, geçtiğimiz günlerde tüketicilere dolarla borçlanmaları yönünde uyarıda bulunmuştu. Aslında bu uyarı eksik yapıldı. Tüketicilere doların yanı sıra (banka kredilerinden de kaçının) denilmesi lazım. Çünkü faizler enflasyonun üzerinde’’ dedi.

“YENİ KREDİ ARAYIŞI HAYRA ALÂMET DEĞİL”

Özellikle konut ve otomobil kredilerinde ciddî bir sıkışıklık hissettiklerini anlatan Deniz, derneklerine son günlerde çektikleri kredileri ödeyememekten kaynaklanan başvuruların arttığına dikkat çekti. Deniz, kullandıkları kredileri ödeyemeyen ücretli ve dar gelirli kesimin çareyi başka kredi kaynaklarından aradığını ifade ederek, ‘’Otomobil ve tüketici kredilerini ödeyemeyenlerin yeni kredi arayışlarına girmesi hayra alamet değil’’ diye konuştu.

Kredi kullanımındaki artışta halkın zorunluluğunun yanında bankaların tüketici kredisini kullandırmaya yönelik çalışmalara ağırlık vermelerinin de etken olduğunu anlatan Deniz, şunları kaydetti: ‘’Bankalar ticarî kredilerle uğraşmak istemiyorlar. Bunun yerine kendileri için daha çok kârlı olan tüketici kredilerini kullandırmaya yönelik çalışmalara ağırlık veriyorlar.’’

/ ADANA

12.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Krediyle de borçlanmayın

  Her 100 emekliden 58’i çalışıyor

  Büyük mükellefe ‘VİP’ hizmet başlıyor

  Askerlik borçlanması bu yıl daha kârlı

  Büyüme hızı düşüyor

  Özelleştirmeler iki yılda 3,5 milyar dolar getirdi

  Libya’lı yatırımcıların Türkiye ilgisi

  Akdeniz serbest ticaret alanına dönüşecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004