Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Filistinliler iç savaş eşiğini aştı’

Filistin’in AB nezdindeki temsilcisi Leyla Şahid, Filistinlilerin “iç savaş eşiğini aştığını” söyledi. Şahid, Filistin’deki olayların çok ciddî hale geldiğini belirterek, “tabu olan iç savaşın eşiğinin geçildiğini” belirtti.

“Şu an için Filistin halkının değil milislerin çatıştığını, ancak bu duruma hemen son verilmezse bunun iç savaşa dönüşeceğini” belirten Şahid, “Sadece uluslar arası diplomatik bir girişim sükunet getirebilir. Uluslararası toplumun sadece sözlü desteğinin hiçbir değeri yok” diye konuştu. Şahid, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın ihtiyacı olan desteğin, İsrail’in Gazze’deki ablukayı kaldırmasına, tutukluları serbest bırakmasına, masaya oturup görüşmelere yeniden başlamasına mecbur kılınması olduğunu kaydetti.

ABD Başkanı George Bush’un Ortadoğu siyasetini de eleştiren Şahid, “Bu siyasetin sonucu olarak bugün, Ortadoğu’da müttefiki İsrail ile bir Amerikan ekseni ve müttefikleri Suriye, Hizbullah ve Hamas ile bir İran ekseni var” diye konuştu. Şahid, “Filistinliler, bizi aşan, İran’ın nükleer silahlanmasını içeren bir çekişmenin tutsakları halinde, çünkü İranlılar, Lübnan, Filistin ve Irak’ta bölgesel güç olarak kabul edilmek istiyorlar” dedi.

Leyla Şahid, haziranda yaptığı açıklamada, Filistin’de Mahmud Abbas’a bağlı El Fetih ile Hamas yandaşları arasında bir iç savaşın “az da olsa çoktan başladığını” iddia etmişti.

2 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÖLDÜ

Bu arada, Gazze’de silâhlı Hamaslılar ile El Fetih yanlısı güvenlik güçleri arasındaki çatışmada 2 güvenlik görevlisi öldü. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, çatışmalarda, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi yaralandı. Çatışmayı kimin başlattığı konusunda taraflar birbirlerini suçladılar.

Bu sabah Hamas’a bağlı polisle El Fetih yanlısı güvenlik güçleri arasında Şifa hastahanesinde çıkan çatışmada da 1 kişi ölmüş, 11 kişi yaralanmıştı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın erken seçim kararı alması üzerine Hamas ve El Fetih yandaşları arasındaki çatışmalar artmıştı.

/ PARİS

20.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Pentagon: Irak’ta saldırılar rekor seviyede

  ‘Filistinliler iç savaş eşiğini aştı’

  Hillary de Irak pişmanlarından

  Nejad yine esip gürledi

  Libya, Bulgaristan ve AB’yi şok etti

  Riyad, Sünnileri destekleyeceğini yalanladı

  ‘Mezhep kavgası direnişi gölgeledi’


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004