Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kaosu önleme toplantısı

Anayasa Mahkemesi’nin, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na yönelik kısmi iptal kararından sonra gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, sosyal güvenlik alanında herhangi bir kaos yaşanmasını önlemek amacıyla, Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulunu bugün toplantıya çağırdı.

Alınan bilgiye göre, Sosyal Güvenlik Kurumunda saat 16.00’da erçekleştirilecek toplantıda, Anayasa Mahkemesi’nin, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na yönelik kısmi iptal kararından sonra ortaya çıkan durum ve bundan sonraki süreç değerlendirilecek.

Toplantıda, kurulda temsil edilen sosyal tarafların görüş ve önerileri alınacak. Toplantıdan sonra ortaya çıkacak görüş ve yapılacak değerlendirmenin ardından gündeme gelecek çözüm önerisi, sosyal güvenlik alanında herhangi bir kaos yaşanmasını önlemek amacıyla, Başesgioğlu tarafından Bakanlar Kurulu gündemine getirilecek.

Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı başkanlığında, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve Hazine Müsteşarlığı tarafından, en az genel müdür düzeyinde, görevlendirilecek birer temsilciden, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü, Özürlüler İdaresi Başkanı, Üniversitelerarası Kurul tarafından fakültelerin çalışma ekonomisi, sosyal güvenlik veya iş hukuku bilim dallarından seçilecek bir öğretim üyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Kuruluna üye gönderen kuruluşların başkanları ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türk Tabipleri Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği, Türk Eczacılar Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği başkanlarından, bakan tarafından uygun görülecek kişiler veya kurum temsilcilerinden oluşuyor. Kurul, sosyal güvenlik politikaları ve uygulamaları konularında görüş bildiriyor.

/ ANKARA

20.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kaosu önleme toplantısı

  Türkiye’de motorlu taşıt sayısı 12 milyonu aştı

  Sosyal Güvenlik Yasası neler getiriyor?

  Tek çatı sistemi çöktü

  Değerli kâğıtlara yeni yıl zammı

  TÜSİAD’dan küreselleşme konferansı

  ERDEMİR'de toplu sözleşme sevinci

  Mersinli balıkçılar dertli

  Süt sığırcıları eğitilecek


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004