Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İSMEK’ten “Mevlânâ” konulu yarışma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi San’at ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) tarafından “Dünya Mevlânâ Yılı” faaliyetleri kapsamında “Mevlânâ” konulu el san’atları yarışması düzenlendi.

İSMEK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, takı tasarımı, kırkyama, kurdele nakışı, makine nakışı, resim, ebru, tezhip, çini, minyatür ve hat dallarında bütün İstanbullular’a açık olan yarışmada branş birincilerine 2500 YTL, ikincilerine 1500 YTL, üçüncülerine ise 1000 YTL para ödülü verilecek.

İstanbul’da ikamet etmeyenler ile söz konusu branşlarda herhangi bir kurumda usta öğretici-öğretmen olanların katılamayacağı yarışmada, katılımcılar eserlerinde Mevlânâ figürlerine ya da Mevlânâ öğretisinin kendi dünyalarındaki çağrışımlarına serbestçe yer verebilecek.

Bir branşta tek ürünle başvurulabilecek ve ürünlerde katılımcıyı belli eden isim, imza gibi hiç bir işaretin yer alamayacağı yarışmada, branşlar için ilân edilmiş tekniklerde hazırlanan ürünler dışındakiler değerlendirmeye alınmayacak.

Yarışmaya katılacak ürünler 10 Nisan-23 Nisan 2007 tarihleri arasında Anadolu yakasında Altıntepe Kurs Merkezine, Avrupa yakasında İSMEK atölyeye teslim edilecek.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri 2 Mayıs 2007 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek törenle verilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesini “www.ismek.org” internet adresinden alabilecekleri belirtildi.

24.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kosova için kollar sıvandı

  El san’atları için dernek kurdular

  Şehide mektupta yarışacaklar

  İSMEK’ten “Mevlânâ” konulu yarışma


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004