Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’de zorlu bir başlangıç daha

İsrail Başbakanlığı, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Kudüs’teki görüşmesinin “iyi ve dostça bir ortamda yapıldığını’’ bildirdi. Filistinli Başgörüşmeci Saib Erekat da, iki liderin güvenilir bir barış sürecinin yeniden başlatılması için tüm genel konuları ele aldıklarını söyledi.

İsrail Başbakanlığının açıklamasında, her iki liderin, Yol Haritası temelinde, yan yana barış ve güvenlik içinde, iki devletli siyasî bir çözüme yönelik çaba gösterme konusunda iş birliğine devam etmekte niyetli olduklarını dile getirdikleri vurgulandı.

Açıklamada, tarafların hem İsrail hem de Filistin halkının yeterince acı çektiklerinde ve somut adımlarla barış sürecinde gelişme sağlanmasının zamanının geldiğinde görüş birliğinde olduklarının da altı çizildi.

Her iki liderin, bu buluşmanın, tarafların güveninin ve verimli bir ortaklığın kurulmasına doğru ilk adımı teşkil ettiğine inandıkları, aralarında doğrudan ve ciddî temasların önemini vurgulayarak, gündemdeki konularla ilgili olarak ‘’sıkça’’ bir araya gelmeyi kararlaştırdıkları da ifade edildi.

Toplantıda Olmert’in, Gazze Şeridi’nden İsrail’e Kassam roketleri atılmasından duyduğu endişeyi de dile getirdiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, taraflar, Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler ile uygulanan ateşkesin Batı Şeria’ya da yaygınlaştırılması konusunda da hemfikir. Toplantıda Ehud Olmert’in Abbas’a, Filistinli tutuklular konusunda Abbas’ın ve Filistin halkının hassasiyetini anladığını da dile getirdiği, Filistinli tutuklularla ilgili düzenlemeleri yapmak için komisyonla ilgili çalışmaların yeniden başlatılmasının kararlaştırıldığı da kaydedildi. Açıklamada, oluşturulması öngörülen diğer komisyonlarla ilgili ayrıntılara yer verildi.

ANLAŞMALARA BAĞLI KALINACAK

Filistinli Başgörüşmeci Saib Erekat, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın yaptıkları görüşmede tarafların, aralarındaki anlaşmalara bağlı kalacaklarını teyid ettiklerini kaydetti.

Erekat, Ramallah’ta, Mukata karargâhında düzenlediği basın toplantısında, görüşmeyi çok olumlu ve yapıcı olarak nitelendirerek, Abbas ve Olmert’in tek yanlı davranışlardan kaçınmaları konusunda anlaştıklarını açıkladı. Erekat, iki liderin güvenilir bir barış sürecinin yeniden başlatılması için tüm genel konuları ele aldıklarını söyledi.”

/ KUDÜS

25.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’de zorlu bir başlangıç daha

  Ahmedinejad: Ambargo kararı yırtık kâğıt parçası

  Açe şimdi de sel altında

  Türkmenbaşı, köyünde gömüldü

  Irak durulmuyor

  Bağdat’ta yine intihar: 7 ölü

  Rice’tan Türkiye’ye övgü


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004