Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ahmedinejad: Ambargo kararı yırtık kâğıt parçası

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM Güvenlik Konseyi’nin ülkesi aleyhine kabul ettiği yaptırım kararını, “yırtık bir kâğıt parçasına” benzetti.

Ahmedinejad, İranlıların “casus yuvası” olarak adlandırdıkları eski ABD büyükelçiliğinde, İran-Irak savaşı gazilerine hitaben yaptığı konuşmada, Güvenlik Konseyi’nin aldığı yaptırım kararına da değindi ve kararı kabul etmediklerini bildirdi.

Halktan düşmanların propagandaları karşısında uyanık olmalarını isteyen Ahmedinejad, “Batılı ülkeler, yırtık bir kâğıt parçası bahanesiyle İran halkının arasında ihtilâf meydana getirmek istiyorlar” dedi.

Yaptırım kararının İran halkını korkutma amacını taşıdığını, ancak bunun hiçbir etkisi olmayacağını söyleyen Ahmedinejad, “Birkaç kişinin konuşmasıyla halkın arasına ihtilâf sokabileceklerini düşünenler, yanılıyor” diye konuştu. “İsteseniz de istemeseniz de İran, nükleer güce sahip bir ülkedir” diyen Ahmedinejad, “Nükleer bir İran ile yan yana yaşamak, onların (Batılı ülkeler) çıkarınadır” ifadesini kullandı.

“KUKLA GÖSTERİSİ”

İran halkının BM Güvenlik Konseyi’nin aldığı karardan “hiçbir kaygı ve endişe” duymadığını söyleyen Ahmedinejad, şöyle konuştu: “Bu girişimin İran’a hiçbir zararı olmayacak. Belki de çok kısa zamanda bu kararı alanlar pişman olacak. Bu kukla gösterisinden vazgeçin. Çifte standartlı tutumlardan vazgeçin. Niçin milletlerin sizden korkması gerektiğini düşünüyorsunuz? Milletlerle saygılı bir şekilde konuşma dönemi geldi. Bu politikalarınız dünyayı bir birine kattı ve milletlerin huzurunu, güvenliğini tehlikeye soktu.

İran halkıyla dostluk fırsatını kaçırdığınız için sizin adınıza üzgünüm. İran halkına zerre kadar zarar veremeyeceğinizi çok iyi biliyorsunuz. Artık BM Güvenlik Konseyi’nin, ABD, İngiltere ve siyonist rejimin uşağı olarak hiçbir itibarı kalmadı.”

Batılı ülkelerden, İran’ın nükleer yakıt teknolojisine sahip olduğunu kabul etmelerini isteyen Ahmedinejad, Şubat ayında “büyük nükleer şölen” yapacaklarını da yineledi.

/ TAHRAN

25.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’de zorlu bir başlangıç daha

  Ahmedinejad: Ambargo kararı yırtık kâğıt parçası

  Açe şimdi de sel altında

  Türkmenbaşı, köyünde gömüldü

  Irak durulmuyor

  Bağdat’ta yine intihar: 7 ölü

  Rice’tan Türkiye’ye övgü


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004