Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Beş kişiden biri yoksul

Türkiye’de yaklaşık 623 bin kişi açlık, 14 milyon 681 bin kişi ise yoksulluk sınırının altında yaşıyor. 10 bin kişinin günlük harcaması ise 1 doların altında bulunuyor.


Asgarî ücrete yüzde 6 zam

Asgarî ücret, 2007 yılının ilk altı ayında, yüzde 6 oranında arttırılarak, net 403.03 YTL’ye, yılın ikinci altı ayında da yüzde 4 oranında arttırılara

Mortgage, 2007’de Meclis’te

Devlet bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Mortgage (tutsat) Yasasının 2007 başlarında Meclis gündeminde yer alacağını bildirdi.


  Çikolata pazarını Ülker şekillendiriyor

Ülker Grubu İstişare Konseyi Üyesi ve Basın Sözcüsü Metin Yurdagül, çikolata ve çikolata kaplamalı ürünlerde yüzde 57 pay ile pazarı şekillendirdiklerini, bu alanda 2006 yılı cirolarının 680 milyon YTL’ye ulaştığını bildirdi.


  Borsa’da 3 günlük bayram tatili

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) pazar ve piyasalarında 1,2 ve 3 günlük Ocak 2007 tarihlerinin Kurban Bayramı tatili olması sebebiyle uygulanacak işlem ve takas esasları belirlendi.


  BOTAŞ Cezayir’den doğal gaz aldı

Botaş, kış aylarında artan günlük doğal gaz şehir-sanayi tüketimlerini kesintisiz olarak karşılayabilmek için alınan tedbirler kapsamında, Cezayir’den 125 bin metreküp gaz aldı.


  Faize giden pay düştü

AKP’li Nurettin Canikli, bütçeden faize ayrılan payın iktidarları döneminde düştüğünü belirterek, 2004 bütçesinin yüzde 44.06’sının, 2005 bütçesinin yüzde 40.06’sının ve 2006 bütçesinin yüzde 29.41’inin faiz harcamaları için ayrıldığını kaydetti.


  Seçimler ekonomiyi etkiler

İzmir Ticaret Odasının (İZTO) internet sitesinde yaptığı ankete katılanların yüzde 55’i, gelecek dönemde ekonomiyi en çok etkileyecek siyasi gelişmenin Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğu görüşünde.


  Yaş çay ödemeleri tamamlandı

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, 2006 yılında tahakkuk eden ve ÇAYKUR tarafından ödenmesi gereken 357 milyon YTL ürün bedeli ödemelerinin, bugün itibariyle tamamlandığını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004