Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Demokrasiden kim rahatsız?

Başbakan Erdoğan, 2007 yılı bütçesi üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin normalleşmesinden, demokratik süreçlerin normal işleyişinden, anayasal takvimlere bağlı kalınmasından kim, niçin rahatsız oluyor? Cumhuriyetimizin karakteristik dört aslî özeliğini tanımlayan demokrasinin, laikliğin, sosyal devlet ve hukuk devlet olma anlayışının bu özelliklerle güçlenmiş olmasından kim rahatsız olabilir? Toplumun demokratik hukuk devleti ile güçlenmesinden kim rahatsız olabilir?” dedi.


1336 ilköğretim öğrencisiyle yapıldı

Yatılı ve pansiyonlu ilköğretim okullarının “yıllardır ihmal edildiğini ve burada okuyan öğrencilere üvey evlat muamelesi yapıldığını’’ belirten Türk

Baykal: Atatürk’ü sevmeyen, cumhurbaşkanı olamaz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Atatürk’ü anlayamamış, sevememiş; hakkında yolsuzluk dosyaları bulunan, doğru dürüst bir mal beyanı yapamayan bir kiş


  Öğretim üyelerinden YÖK'e tepki

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu üyeleri, Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu’nun yeniden dekanlığa atanmaması nedeniyle YÖK’e mektup göndererek, ‘’öğretim üyelerine iade-i itibar yapılmasını’’ istedi.


  Ağar: Türkiye’nin büyümeye ihtiyacı var

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’nin erken seçim için çok sayıda sebebe sahip olduğunu belirterek, ‘’Ancak mesele cumhurbaşkanlığı seçimi adına bir nüfus sayımı haline getirilmemelidir’’ dedi.


  Kara hazırlıksız yakalandılar

Düzce ve Bolu’da etkili olan kar yağışı sebebiyle zincirsiz araçların yolda kalması sonucu Kaynaşlı-Bolu Dağı çıkışı trafiğe kapandı. Yoğun kar yağışının devam ettiği Kaynaşlı-Bolu Dağı arasında zincirsiz kamyon ve TIR’ların yolda kalması sebebiyle ulaşım durdu.


  İstanbul’da buzlanma tehlikesi

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, ‘’Çarşamba ve Perşembe yağış beklenmiyor. Ama bu iki gün don ve buzlanma tehlikesi var. Vatandaşlarımızın don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunuyoruz’’ dedi.


  Bayram namazı İstanbul’da 8:15’te

Kurban Bayramı namazı, Ankara’da 07.55’te, İstanbul’da 08.15’te, İzmir’de 08.13’te, Kars’ta ise 07.17’de kılınacak.


  Gündoğdu: Art niyetli teşebbüsler ciddiye alınmayacak

Son günlerde bazı küçük derneklerin cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkilemek amacıyla antidemokratik oluşumlar içinde yer aldığına dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Bu sözde sivil toplum kuruluşlarının artniyetli fitne çıkarma teşebbüslerini, demokrasiye yürekten bağlı milletimiz elbette ciddiye almamıştır, almayacaktır” dedi.


  Meclisten rekor mesai

TBMM Genel Kurulu, 24 Aralık Pazar günü saat 11.00’de başladığı mesaisini yaklaşık 40 saatlik çalışmayla Salı günü saat 02.45’de tamamladı.


  Baykal ayıplı siyaseti bırakmalı

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) Başkanı Dr. Refia Kızılhan, her fırsatta hükümet mensuplarının eşlerinin başörtüleri üzerinden gerginlik oluşturan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın son bütçe görüşmeleri sırasındaki “Başörtüsü saçları örter, eşlerin ayıplarını örtmez” sözüne tepki gösterdi.


  Sınıf tekrarı yapanlara ayrı grup

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, liselerde sınıf tekrarı yapan öğrenciler için ayrı gruplar oluşturulması uygulamasının, mevcut şartlarda yapılabileceğin en iyisi olduğunu bildirdi.


  Kurbanlık alırken sağlık raporunu görün

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunan Obasan A.Ş. Üretim Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Mehmet Akif Şen, vatandaşların kurbanlık alırken mutlaka hayvanın veteriner sağlık raporunu görmeleri gerektiğini, bu raporun bulunmasının hayvanın sağlık yönünden kontrollü olduğunun garantisi olduğunu kaydetti.


  Kesim yerleri ilâçlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü ilâçlama ekipleri kurban satış ve kesim yerlerinde dezenfeksiyon amaçlı çalışmalarını sürdürüyor.


  Kurbanda fakirleri hatırlayalım

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesi İslâm Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, Kurban Bayramı’nda fakire verilecek etin, hayvanın en iyi ve lezzetli yerinden seçilmesi gerektiğini söyledi.


  MGK toplanacak

Millî Güvenlik Kurulu (MGK), 28 Aralık Perşembe günü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplanacak.


  Diyarbakır’da 11 uçak seferi iptal

Diyarbakır’da yılın ilk karı, kara ve hava ulaşımını olumsuz etkiliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004