Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Seçimler ekonomiyi etkiler

İzmir Ticaret Odasının (İZTO) internet sitesinde yaptığı ankete katılanların yüzde 55’i, gelecek dönemde ekonomiyi en çok etkileyecek siyasi gelişmenin Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğu görüşünde.

Edinilen bilgiye göre, İZTO, internet sitesinde üyelerine ‘’Önümüzdeki dönem ekonomiyi en çok etkileyecek siyasal olay hangisidir’’ şeklinde soru yöneltti.

Ticaret Odası üyelerinin yüzde 55’i, Türkiye ekonomisini yakın dönemde en çok etkileyebilecek gelişmenin cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu yönünde görüş bildirirken, genel seçimler ise yüzde 23’lük oyla ikinci sırada yer aldı.

Ankete katılan üyelere göre, ekonomiyi etkileyebilecek diğer gelişmeler, yüzde 15 ile Türkiye-AB üyelik müzakerelerinin seyri ve yüzde 13 ile Ortadoğu’daki gerginlikler olarak sıralandı. Anketi değerlendiren İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2007 yılı için umutlu olmak istediklerini belirterek, yaptırdıkları anketlerle üyelerinin ve Türkiye’nin gündeminin nabzını tutmayı hedeflediklerini söyledi. Kamuoyunda Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlere yönelik endişelerin bulunduğunu ifade eden Demirtaş, ‘’ekonomik çevreler olarak beklentilerinin, cumhurbaşkanlığı konusunda bir uzlaşmaya varılması olduğunu, toplumu germeden bu konunun atlatılarak sağlıklı bir genel seçime gidilmesinin uygun olacağını’’ belirtti.

/ İZMİR

27.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Beş kişiden biri yoksul

  Asgarî ücrete yüzde 6 zam

  Mortgage, 2007’de Meclis’te

  Güler: Akaryakıt vergisinde indirim yok

  Çikolata pazarını Ülker şekillendiriyor

  Borsa’da 3 günlük bayram tatili

  BOTAŞ Cezayir’den doğal gaz aldı

  Faize giden pay düştü

  Seçimler ekonomiyi etkiler

  Yaş çay ödemeleri tamamlandı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004