Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yurtlardan çocuk kaçırıyorlar

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri bazı suç örgütlerinin, kuruma bağlı yurtlardan çocuk kaçırdıklarını ileri sürdüler. Okullardaki şiddeti araştırmak üzere kurulan Meclis Komisyonuna bilgi veren kurum yetkilileri, suç örgütlerinin suça karıştığı için kuruma gönderilen bazı çocukların peşini bırakmadıklarını, onları ya zorla ya da ikna ederek yeniden suç dünyasına soktuklarını belirttiler.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri bazı suç örgütlerinin, Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan çocuk kaçırdığını ileri sürdü. NTV’nin haberine göre, okullardaki şiddeti araştırmak üzere kurulan Meclis Komisyonu’na bilgi veren kurum yetkilileri, suç örgütlerinin suça karıştığı için kuruma gönderilen bazı çocukların peşini bırakmadığını, onları ya zorla ya da ikna ederek yeniden suç dünyasına soktuklarını belirtti. Çocuklarda ve gençlerdeki şiddet eğilimini araştıran Meclis Komisyonu bu kez Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkililerini dinledi. Yetkililer, kuruma bağlı yurtlarda yaşananlar konusunda çarpıcı bilgiler sundu. Yurtlarda bulunan 14 bin çocuğun 600’ü mahkemenin aldığı tedbir kararı ile gelen “çocuk suçlular”. Ancak fuhuş, gasp, kapkaç, şiddet gibi suçlara karışan bu çocuklar ya kendileri ya da belli suç örgütleri aracılığı ile yurtlardan kaçıyor. Komisyona verilen bilgilere göre, kurum bu olayların önüne geçmek için suçların yoğun olarak görüldüğü İstanbul, İzmir, Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep’de yeniden yapılanmaya gitti.

“Çocuk suçlular” rehabilitasyon süresince diğer çocuklardan ayrılacak, yurtlar yarı kapalı hale getirilecek. Yetkililer, çocuğunu dilencilik amacıyla kullanan aileden velayetin mutlaka alınması gerektiğine de dikkat çekti. Toplantıda, bürokratik işlemlerin fazlalığı da şikayet konusu oldu. Kurumlararası yazışmalar sebebiyle tecavüze uğrayan bir erkek çocuğun ancak 9 gün sonra koruma altına alınabildiğine dikkat çekildi.

Komisyon toplantısında, Tunceli’de Yatılı Bölge Okulu’nda yaşanan tecavüz olayı da değerlendirildi. Komisyon, 3 milletvelinin bayram sonrası bölgeye giderek araştırma yapmakla görevlendirdi.

/ ANKARA/TUNCELİ

28.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yurtlardan çocuk kaçırıyorlar

  Anadolu kar altında

  Bayramda yollara dikkat

  Ağar: Değerler çatıştırılarak siyaset yapılmaz

  Hacılar Arafat'a ilerliyor

  Kurbanlıklar müşteri bekliyor

  ‘Eğitimde Afrika ülkeleriyle yarışıyoruz’

  Demirel: Cumhurbaşkanlığının tartışılması normal

  Askerî heyet İsrail’de

  Başoğlu: “Asgari ücret vergi dışı tutulmalı”

  AB, Türkiye kararıyla kendine zarar verdi

  Eski bakanların yargılanmasına devam edilecek

  Başbakandan 200 bin kişiye tebrik kartı

  Emekli albaya irtikap cezası

  Desteğe rağmen çocuklarını almıyorlar

  Derviş’ten küresel huzursuzluk uyarısı

  YSK seçmenleri muhtarlıklara çağırdı

  Cordoba Camii ibadete açılsın

  Kurban eti ile yılbaşı kutlaması yapılmamalıdır

  MEB müfettişleri Tunceli YİBO’da

  Lockheed’le bir sözleşme daha

  Aşırı soğuklara dikkat


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004