Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Anadolu kar altında

Ülkenin büyük bölümünde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, ulaşımda aksamalara sebep oluyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yaklaşık 3 bin köy yolu ulaşıma kapandı.

Sakarya’da kar yağışı sebebiyle TEM oto yolunda önceki gece meydana gelen kazalar sonucu ulaşım zaman zaman aksadı. Merkez ilçede 3, Akyazı 11, Geyve 36, Hendek 18, Karasu 1, Kocaali 10, Sapanca 4, Pamukova 7 ve Taraklı 5 olmak üzere 95 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Siirt’te, Siirt-Pervari, Siirt-Eruh, Siirt-Şirvan, Siirt-Baykan ve Siirt-Kurtalan, Diyarbakır-Hazro, Midyat-Gercüş ve Kulp-Muş kara yolları ile Siirt ve ilçelerine bağlı 280 köy ve 200 mezra yolu, Mardin’nin Derik ilçesine bağlı 54 köy yolu, Ömerli ilçesinde de 42 köy yolu ulaşıma kapandı.

Van Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü Karla Mücadele Biriminden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi sebebiyle 413 köy yolu kapandı. Yetkililer, kar yağışının yarın da aralıklarla devam edeceğini, kar kalınlığının il merkezinde 15, yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştığını kaydetti.

Ağrı’da ise kar yağışı sebebiyle 508 köy yolunun kapandığı bildirildi. Ağrı Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri kar kalınlığının şehir merkezinde 30 santimetreteye ulaştığını, hava sıcaklığının -8 derece olarak ölçüldüğünü belirttiler. Hakkari’de, kar yağışı sebebiyle 120 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı il merkezinde 35 santimetreye ulaştı, gece en düşük sıcaklık ise eksi 8 derece olarak ölçüldü.

Bolu merkeze ve ilçelere bağlı 188 köy yolu da kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapandı, Mengen İlçesinde 3 köyün elektriği kesildi.

Samsun, Ordu, Sinop ve Amasya’da etkili olan kar yağışı sebebiyle 1199 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Yetkililer, bölgede kar yağışının yer yer etkisini sürdürdüğünü belirterek, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun çaba gösterildiğini bildirdiler. Yoğun kar yağışı sonucu Ordu’da kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreyi aşarken, kıyı kesimlerinde 30-40 cm’yi buldu. 486 köyünden 464’ünün yolunun kardan kapandığı bildirilen Ordu’da yüksek kesimlerde telefon haberleşmesi yapılamadığı, bazı köylerine elektrik verilemediği öğrenildi. Yüksek kesimlerinde 30 santimetre kar olan Giresun’da da 402 köy yolu ulaşıma kapandı. Enerji nakil hatlarında oluşan arızalar sebebiyle 80 köyde elektrik kesintisi yaşandı.

Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ’da da, kar kalınlığı 32 santimetreye ulaştı. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kar kalınlığının 32 santimetreye ulaştığı Uludağ’da, yağışının bugün sona ermesi bekleniyor.

İstanbul’da ise önceki gün aralıklı olarak görülen kar yağışı dün sona erdi. İlde bugün ve yarın yağış beklenmediğini belirten Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, don ve buzlanma tehlikesinin ise devam ettiğini, vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Kar yağışı, birçok il ve ilçede eğitime ara verilmesine de sebep oldu. Kocaeli, Van, Samsun, Ordu, Batman gibi birçok ilde ve bazı ilçelerde, kar yağışı sebebiyle okullar bir veya iki gün süreyle tatil edildi. Mardin’nin Derik ilçesine bağlı Pirinçli, Derinsu ve Göktaş köylerinde ise okulların 3 gün tatil edildiği bildirildi.

Tuzlama kamyonu buzlu yolda kaydı

Pendik’te havaların aniden soğuması ile adeta buz pistine dönen caddede yokuş aşağı inmeye çalışan tuzlama kamyonu, yoldaki buzlanma sebebiyle kendi etrafında kontrolsüz bir şekilde dönerek çok sayıda araca çarpıp sürükleyerek durabildi. Kimsenin yaralanmadığı kazada araçları hurdaya dönen sürücüler, tuzlama aracının sürücüsüne tepki gösterdi. Pendik’in Velibaba Mahallesi Poligon Caddesi’nde önceki akşam saatlerinde buzlanma sebebiyle trafiğe kapatıldı. Trafik ekiplerinin talimatıyla caddenin iniş yönünde beklemeye alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü’ne bağlı bir tuzlama aracı bir süre sonra yokuştan aşağı hızla kaymaya başladı. Kontrolsüz bir şekilde kendi etrafında dönerek kayan araç, birçok araca çarparak sürükledi ve araçların birbirine girmesine sebep oldu.

/ ANKARA / İSTANBUL

28.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yurtlardan çocuk kaçırıyorlar

  Anadolu kar altında

  Bayramda yollara dikkat

  Ağar: Değerler çatıştırılarak siyaset yapılmaz

  Hacılar Arafat'a ilerliyor

  Kurbanlıklar müşteri bekliyor

  ‘Eğitimde Afrika ülkeleriyle yarışıyoruz’

  Demirel: Cumhurbaşkanlığının tartışılması normal

  Askerî heyet İsrail’de

  Başoğlu: “Asgari ücret vergi dışı tutulmalı”

  AB, Türkiye kararıyla kendine zarar verdi

  Eski bakanların yargılanmasına devam edilecek

  Başbakandan 200 bin kişiye tebrik kartı

  Emekli albaya irtikap cezası

  Desteğe rağmen çocuklarını almıyorlar

  Derviş’ten küresel huzursuzluk uyarısı

  YSK seçmenleri muhtarlıklara çağırdı

  Cordoba Camii ibadete açılsın

  Kurban eti ile yılbaşı kutlaması yapılmamalıdır

  MEB müfettişleri Tunceli YİBO’da

  Lockheed’le bir sözleşme daha

  Aşırı soğuklara dikkat


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004