Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Gelir dağılımı çok bozuk

Devlet Bakanı Beşir Atalay, Türkiye’de, 10 yılların oluşturduğu ‘’çok bozuk bir gelir dağılımı tablosu’’ bulunduğunu belirterek, ‘’Hükümet, bunlarla mücadele ediyor, normalleştirmeye çalışıyor. Şu anda adeta normal bir trendi yakalamış durumdayız’’ dedi. Atalay, yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), geçen hafta yayımladığı ‘’2005 Gelir Dağılımı’’ ve ‘’2005 Yılı Yoksulluk Çalışması’’ sonuçlarını değerlendirdi.

Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye nasihatında yer alan ‘’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’’ sözüne atıfta bulunan Atalay, ‘’Bu, bizim yaklaşımlarımızın temelini oluşturuyor, buna çok inanıyoruz. Her şeyin amacı; insanın daha iyi yaşaması’’ diye konuştu.

Atalay, bu nedenle hem eğitim ve sağlık politikalarında hem sosyal güvenlikte hem de genel anlamda sosyal yardımlarda ‘’insanların daha iyi yetişmesi, geçimlerini daha iyi sağlaması’’ yönünde tedbirler almaya çalıştıklarını söyledi. Atalay, ‘’2005 Gelir Dağılımı’’ sonuçlarına ilişkin özetle şunları söyledi:’’Dengeli toplumlar, orta kesimin en güçlü olduğu toplumlardır. Yani orta gelir grubu, gelirden, uçlardakilerden daha yüksek pay alıyorsa, bu toplum sağlıklı bir toplumdur.” Atalay,Türkiye’de yoksulluğun arttığına ilişkin söylemler bulunduğunu, ancak bunların resmi verilere dayanmadığını sözlerine ekledi.

/ ANKARA

04.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gelir dağılımı çok bozuk

  Tüzmen: İhracatımızı arttırmak zorundayız

  İşçinin gözü zam pazarlığında


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004