Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush’a askerleri çek çağrısı

Demokrat Parti’nin Senato çoğunluk lideri Harry Reid ile Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Bush’a yazdıkları mektupta, Irak’a ek asker göndermekten ziyade, gelecek 6 ay içinde bu ülkedeki Amerikan güçlerinin aşamalı olarak çekilmeye başlanması çağrısında bulundu.

ABD’de 7 Kasım seçimleri sonucu oluşan ve yeni dönem çalışmalarına önceki gün başlayan Demokratların çoğunluğundaki Kongrenin önde gelen iki Demokrat lideri, Başkan George Bush’a, Irak’taki Amerikan askerlerinin sayısını artırmaması çağrısında bulundu.

Demokrat Parti liderleri Harry Reid ile Nancy Pelosi, Bush’a yazdıkları mektupta, Irak’taki muharebe askeri sayısının artırılmasının sadece daha fazla Amerikalıyı tehlikeye atacağını ve orduyu, stratejik bir kazanım getirmeyecek şekilde büyüteceği kaydedildi.

Reid ve Pelosi, Washington’ın yeni Irak stratejisini belirleme hazırlıklarını sürdüren Bush’a mektuplarında, ‘’önlerindeki bir sonraki adımın, Irak’a ek asker göndermekten ziyade, gelecek 6 ay içinde bu ülkedeki Amerikan güçlerinin aşamalı olarak çekilmeye başlanması ve Amerikan güçlerinin ana misyonunun çatışma yerine eğitim, lojistik destek, koruma ve terörle mücadele olarak değiştirilmesi olduğuna inandıklarını’’ bildirdi.

ABD’de Kongre’nin iki kanadının da kontrolünü eline geçiren muhalefetteki Demokratlar’ın Irak savaşındaki tutumunu eleştirdiği George Bush’un, gelecek hafta açıklaması beklenen yeni Irak stratejisinde, Irak’ta istikrarın sağlanması için bu ülkedeki Amerikan askeri sayısının kısa dönemli olarak artırılmasının yer alabileceği belirtiliyor. ABD’nin Irak’ta halen 140 bin askeri bulunuyor.

/ WASHINGTON

07.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’a askerleri çek çağrısı

  Türkmenler büyük risk altında

  Bağdat’ta Amerikan baskılar sürüyor

  Washington, Irak’taki komutanları değiştiriyor

  ABD, bir imamı sınır dışı etti

  Keşmir’de toprak kayması: 15 ölü

  İngiliz ordusunda asker sayısı azaldı

  Talat: Niye istifa edeyim ki, beni halk seçti

  Almanya izolasyonlara karşı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004