Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Almanya izolasyonlara karşı

Almanya’nın Avrupa Konularından Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Gunther Glozer, Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargoların son bulması gerektiğini söyledi.

Glozer, Yunan To Vima gazetesine verdiği mülakatında, Türkiye’ye imzaladığı Ankara Protokolü’nden doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi konusunda mesaj verildiğinin açıkça belli olduğunu söyledi. Ancak, önemli olanın, AB kapısının Türkiye’ye açık kalması olduğunu belirten Glozer, “AB, Kıbrıslı Türklere yardım etmek ve izolasyonlarına son verme imkanlarını aradığını açıkça ifade etmiştir. Dönem Başkanı Almanya, bu amaçla üye devletlerle, özellikle de Kıbrıs Cumhuriyeti ile görüşmelerde bulunacak. Biz ambargonun son bulması gerektiğine inanıyoruz” dedi. Glozer, “Türkiye’nin AB sürecini önümüzdeki dönemde nasıl görüyorsunuz” şeklindeki soruyu ise şöye cevapladı:

“Başta da açıkça ifade ettiğimiz gibi bu uzun bir süreç olacak. Vatandaşların anlaması için bunu ilk baştan beri söyledik. Türkiye’nin, yaptığı reformları uygulaması da gerekir. AB’ye katılım bir ikramdı ve bir ikramı reddetmek herkesin hakkıdır. Bunu Türk halkının da anlamasını istiyoruz, çünkü Ankara’nın uygulaması gereken reformlar birçok noktada kendi vatandaşlarının da yararınadır. Türk vatandaşlarının daha fazla insan haklarına sahip olmaları, Türk mahkemelerin gerçekten devlet hukukunu uygulamaları gerekir. Bunun, sadece Türkiye-AB ilişkileri açısından değil, Türkiye’nin kendisi için de önemli olduğunu vurgulamak isterim. Yapılması gereken değişiklikler, kendi vatandaşlarına yardım edecek, bunu Türklerin anlamaları gerekir. Konuyu görüşme yöntemi çok önemlidir. Bu nedenle biz politikacıların çok dikkatli olması gerektiğine inanıyorum.”

/ BERLİN

07.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush’a askerleri çek çağrısı

  Türkmenler büyük risk altında

  Bağdat’ta Amerikan baskılar sürüyor

  Washington, Irak’taki komutanları değiştiriyor

  ABD, bir imamı sınır dışı etti

  Keşmir’de toprak kayması: 15 ölü

  İngiliz ordusunda asker sayısı azaldı

  Talat: Niye istifa edeyim ki, beni halk seçti

  Almanya izolasyonlara karşı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004