Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat: KKTC’de kararı yetkililerimiz verir

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC’nin nereye ne konulacağıyla ilgili kararı verecek olanın yine kendi yetkilileri olduğunu ifade etti.

Lokmacı Barikatı’ndaki üst geçidin önceki gün kaldırılmasıyla ilgili olarak BRT’de bir programa katılan Talat, “Kuzey Kıbrıslıların istediği için köprüyü kaldırdıklarını söyledi. Köprünün ulaşım amaçlı inşa edildiğini ve iki tarafı bağlamak için sembolik bir mesaj taşıdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Talat, kaldırılmasının sebebinin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Lokmacı kapısını açmak istememesi olduğunu vurguladı. Üst geçit kurulurken hem Güney Lefkoşa Belediyesi’nin, hem de Barış Gücü’nün bilgisi olduğunu ancak, büyük bir karşı çıkışla karşılaştıklarını anlatan Talat, Kuzey’deki bazı sivil toplum örgütlerinin de köprünün kurulmasına onay verdiğini fakat daha sonra inşa edilmesinin yanlış olduğunu söylediklerini ifade etti. Köprünün kurulması için bildiriler yayımlayan bir kısım örgütün, daha sonra Lokmacı Barikatı’nda köprünün gereksiz olduğunu, boşuna yapıldığını açıkladıklarını kaydeden Talat, bu duruma çok üzüldüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Talat, Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos’un duvarı yıkmadığı için eleştiri almadığını da hatırlattı. Talat, üst geçidin kaldırılması konusunda bir takım yanlış anlamalar ve yanlış değerlendirmeler ortaya çıktığını ve söküm işleminin bugüne kadar uzadığını kaydetti.Rum lider Tasos Papadopulos’un yapılan üst geçidin yasadışı olduğu ve bunun kaldırılmasının bir ödül gerektirmediği yönündeki açıklamalarına da değinen Mehmet Ali Talat, “Yasadışı demekle ne demek istiyor. Kendisinden ruhsat mı almamız gerekir. Biz hiçbir şey için ruhsat almadık. Ama ona göre Kuzey’de yapılan her şey yasa dışı. Papadopulos’un bunu böyle görmesi çok doğal” diye konuştu.

KKTC’nin nereye ne konulacağıyla ilgili kararı verecek olanın yine kendi yetkilileri olduğunu ifade eden Talat, “Benim insanlarım benden bu üst geçidin kaldırlmasını istedi, ben de bu talebi yerine getirdim” dedi. Talat, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin duvarı yıkma girişimi olmadığı müddetçe hiçbir adımın atılmayacağını anlattı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk tarafının bu iyi niyetli girişimi karşısında Avrupa Birliği’nin ve diğer ilgili tarafların ne yapacağını merak ettiğini de söyledi. Talat, bu konuda özellikle Avrupa Birliği’nden girişim beklediğini dile getirdi.

/ LEFKOŞA

11.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush'un Irak kumarı

  Petrolü kap git

  Ermeni tasarısı temcit pilavı gibi

  Talat: KKTC’de kararı yetkililerimiz verir

  Hüsnü’den sonra Zakzuk vakası

  Olmert'e soruşturma

  Ömer El Beşir: Darfur’da BM güçlerine ihtiyaç yok

  Saddam’ın adı Hindistan’da yaşayacak

  Ahlâksızlığa karşı Müslüman-Hıristiyan ittifakı

  Müslüman üniversite öğrencileri Amerikalı evsizlere umut oldu

  İngiltere’den Aya yolculuk

  Rus ayıları sonunda kış uykusuna yattı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004