Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kazanın sebebi kara kutuda

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlık kaza kırım heyetinin, Bağdat’ta düşen uçakla ilgili durum tespiti yaparak dün Türkiye’ye döndüğünü belirterek, ‘’Halk arasında kara kutu olarak bilinen uçuş bilgi ve ses bilgi cihazlarının deşifresiyle bu kazanın gerçek nedeni ortaya çıkacaktır’’ dedi.

Atatürk Havalimanı’nda sorularını cevaplandıran Yıldırım, şunları söyledi: ‘’Bu bir uçak kazasıdır. Uçak Moldova tescilli bir uçaktır. O bakımdan birinci derecede Moldova sivil havacılık otoritelerinin yetki ve sorumluluğunda bulunan bir uçaktır. Ancak uçakta bizim işçilerimizin olması bizi milletçe üzüntüye boğmuştur. Şu anda uçağın düşüş nedeni henüz belirlenmemiştir. Bu konuda yetki Moldova sivil havacılık yetkililerindedir. ABD üssü hava sahası Amerikalılar tarafından kontrol edildiği için onlarla beraber bu çalışmalar halen devam etmektedir.’’ Bakan Yıldırım, bu çalışmalara katkı sağlamak için Bağdat’a bir heyet gönderdiklerini, ancak henüz bir sonuç alınmadığını dile getirerek, ‘’Halk arasında ‘kara kutu’ olarak bilinen uçuş bilgi ve ses bilgi cihazlarının deşifresiyle bu kazanın gerçek nedeni ortaya çıkacaktır. Bağdat’a giden Ulaştırma Bakanlığı’nın Kaza Kırım Heyeti bugün (dün) döndü. Bir durum tesbiti yaptılar’’ dedi.

Yıldırım, olayın sebebinin bir an önce ortaya çıkması için gereken her türlü katkıyı yaptıklarını anlatarak, “Bu uçakların uçuş güvenliği olmazsa, tescilli olduğu ülkeden bile başka bir yere gidemez. Elimizde Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün yayınladığı liste var. Uçuş emniyeti açısından uygun olmayan uçakların listeleri. Sürekli olarak yayınlanır ve ülkelerin sivil havacılık yetkilileri bu listeleri takip eder. Bununla da kalınmaz, uçuş izni alabilmek için bir ülkeden başka ülkeye istenen şartlar bellidir” dedi.

Bu arada, Adana Valisi Cahit Kıraç, Adana’dan havalandıktan sonra Bağdat’ta düşen uçakta hayatlarını kaybeden işçilerden Asri Mezarlık morgunda bulunan 20’sinin kimliğinin tesbit edildiğini, 8’i için ise DNA testine başvurulacağını bildirdi.

CENAZELER DEFNEDİLİYOR

Öte yandan kimlikleri belirlenen bazı işçilerin cenazeleri memleketelerinde toprağa verildi. Makine mühendisi Sabahattin Kesten ile elektrik mühendisi Mehmet Durucan’ın cenazeleri, Mersin’de toprağa verilirken, düşen uçakta 6 ay önce evlendiği eşiyle birlikte bulunan Olcay Geyik’in cenazesi ise Adana’da gözyaşları arasında defnedildi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kazayı Meclis gündemine taşıdı.

/ İSTANBUL

12.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  312 yine sahnede

  Diyanet: Başörtüsü dinin emri

  Üniversiteler baskı altında

  TİSK Başkanı: Önümüzdeki çakıltaşı Kıbrıs

  Müzakereler yavaşlayacak

  Otobüs uçuruma yuvarlandı: 2 ölü, 51 yaralı

  Eczacı sahipsiz değil

  Adaletsizlik 5 yaşında

  Kazanın sebebi kara kutuda

  Akgündüz: İslâm Avrupa’da hızla yayılıyor

  Gül hakkında gensoru hazırlığı

  AKP’nin afişleri TBMM gündeminde

  ANAVATAN’dan Seçim Kanunu’nda değişiklik teklifi

  Yargıtay teşkilâtında değişiklik

  Meslekî eğitim tartışmaya açılıyor

  Arınç, Sudan’a gidecek

  Batıya hasta göçü önlendi

  Engelliye özel hizmet

  Oltayla 150 kiloluk orkinos

  ‘Cep’te tek operatör devri kapanıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004