Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Üniversiteler baskı altında

AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ üniversitelerin bilimsel ve idarî özerkliğe sahip olmadığını belirterek,’’Bir öğretim üyesi kanaatini açıkladı diye işinden oldu. Üniversitelere bilimsel özerkliği vermeyi tartışmalıyız’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından hükümete iade edilen 15 yeni üniversiteye kurucu rektör atanmasına ilişkin kanun tasarısı görüşmeleri “Atatürk’e hakaret” tartışmasına sahne oldu.

Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeler sırasında üniversitelerde bilimsel özerkliğin olmadığını ifade eden AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Kemalizmi eleştirdiği için açığa alınan Prof. Dr. Atilla Yayla’yı isim vermeden örnek gösterdi. Bozdağ, “Bilimsel özerkliğin adı var. Kendi var mı? Kendi tatilde, yok. Daha geçenlerde, bir üniversitemizde, bir profesör, kanaatini açıkladı diye işinden oldu. Siz, insanların akademik geleceklerini ön kabullerle önlerseniz, sen benim arzu ettiğim gibi değilsin diye engellerseniz, güvenmezseniz, önünü tıkarsanız, bilimsel özerkliği katledersiniz. Bizim bunu tartışmamız lâzım. Bilimsel özerkliği üniversitelere verecek sistemi biz nasıl kurarız, bunun üzerinde durmamız lâzım” dedi.

Üniversitelerde bilimsel özerkliğin olmadığına dair Atilla Yayla örneğini verdiği için Bozdağ’ı eleştiren CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ise, “Bozdağ’la aynı parlamentoda görev yaptığı için utandığını” söyledi.

Milletvekillerinin madde üzerindeki sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise üniversitelerde araştırma görevlisi kadrolarının bulunduğunu, bu kadroların öğretim üyesi yetiştirilmesi için üniversitelere verildiğini söyledi. Çelik, öğretim üyesi yetiştirme görevinin anayasal olarak YÖK’te olduğunu hatırlatarak, bu konuda gerekli desteği YÖK’e verdiklerini kaydetti. Bakanı Çelik, bazı üniversitelerde profesör bulunmadığı yönündeki eleştirilere de cevap vererek, ‘’Hiçbir üniversite kurulduğu gün Harward olmaz. ODTÜ kurulduğunda ‘Baraka üniversite’ diye alay ediliyordu’’ dedi.

Kemal BENEK / ANKARA

12.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  312 yine sahnede

  Diyanet: Başörtüsü dinin emri

  Üniversiteler baskı altında

  TİSK Başkanı: Önümüzdeki çakıltaşı Kıbrıs

  Müzakereler yavaşlayacak

  Otobüs uçuruma yuvarlandı: 2 ölü, 51 yaralı

  Eczacı sahipsiz değil

  Adaletsizlik 5 yaşında

  Kazanın sebebi kara kutuda

  Akgündüz: İslâm Avrupa’da hızla yayılıyor

  Gül hakkında gensoru hazırlığı

  AKP’nin afişleri TBMM gündeminde

  ANAVATAN’dan Seçim Kanunu’nda değişiklik teklifi

  Yargıtay teşkilâtında değişiklik

  Meslekî eğitim tartışmaya açılıyor

  Arınç, Sudan’a gidecek

  Batıya hasta göçü önlendi

  Engelliye özel hizmet

  Oltayla 150 kiloluk orkinos

  ‘Cep’te tek operatör devri kapanıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004