Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Eczacı sahipsiz değil

Eczacılık sektöründe büyük bir belirsizlik ve kaos olduğunu belirten İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Kaplan, "Son üç yıldır ilâç alanındaki gelişmeler, eczacılarda büyük bir tepki birikimine sebep oldu. Ve işte artık bugün dayanılmaz hale geldi, bunu da meydanlara çıkıp haykırmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanından eczacıların katılacağı ve önümüzdeki Pazar günü Kadıköy Meydanı'nda gerçekleştirilecek mitingle ilgili olarak İstanbul Eczacı Odası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Zafer Kaplan, son yıllarda eczacılık alanındaki değişikliklerin herbirinin getirdiği kayıpların eczacının kayıpları olarak hayata geçtiğine dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesi'nin ihtaliyle ertelenen Sosyal Güvenlik Kurumu Yasası gereği devletle imzalayacakları protokolü de gündeme getiren Kaplan, "Oradaki protokol de belirsiz bir hale geldi. İyi ki belirsiz hale geldi, çünkü ortaya çıkan taslak eczacının çok büyük kayıplarına neden olacak bir taslaktı" dedi.

20 BİN ECZACI SIKINTIDA

Toplantıda, Türkiye’deki yirmi üç bin eczacıdan sadece iki üç bin tanesinin iyi durumda olduğunu belirten Kaplan, "Yirmi bin tane eczacı bugün geçim sıkıntısıyla karşı karşıya" dedi.

2002 Ocak’ta yapılan kepenk kapatma eylemi gibi bir uygulamanın gündemde olmadığını söyleyen Kaplan, "Biz taleplerimizin mutlaka önemseneceğini ve tartışma gündemine geleceğine inanıyoruz. Tabii sağlık ve ilâç alanında öylesine derin bir değişiklik gündemde ki bizim bir miting yaparak bunu halletmemiz, yetkililerin de bütün yasaları geri çekmelerini beklemiyoruz elbette. Bu gerçekçi bir yaklaşım değil. Mitingi yapacağız, ondan sonra da sorunların gidişatıyla ilgili haklarımızı arayacağız" dedi.

TEB SİYASî İKTİDARIN DÜMEN SUYUNDA

Kaplan, TEB'in mitinge neden katılmadığıyla ilgili soruya da, "Türk Eczacılar Birliği ne yazık ki artık farklı bir yapıya kavuştu ve artık o siyasî iktidarın dümen suyundadır. Yani artık eczacının çıkarlarının yanında değil, görüntüde onun yanında ama son iki üç yıldır siyasi iktidarın attığı her adımı desteklemiş, savunmuştur. Bizleri de ikna için çaba içinde olmuştur. Bu da bizim şanssızlığımızdır" sözleriyle cevap verdi.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

12.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  312 yine sahnede

  Diyanet: Başörtüsü dinin emri

  Üniversiteler baskı altında

  TİSK Başkanı: Önümüzdeki çakıltaşı Kıbrıs

  Müzakereler yavaşlayacak

  Otobüs uçuruma yuvarlandı: 2 ölü, 51 yaralı

  Eczacı sahipsiz değil

  Adaletsizlik 5 yaşında

  Kazanın sebebi kara kutuda

  Akgündüz: İslâm Avrupa’da hızla yayılıyor

  Gül hakkında gensoru hazırlığı

  AKP’nin afişleri TBMM gündeminde

  ANAVATAN’dan Seçim Kanunu’nda değişiklik teklifi

  Yargıtay teşkilâtında değişiklik

  Meslekî eğitim tartışmaya açılıyor

  Arınç, Sudan’a gidecek

  Batıya hasta göçü önlendi

  Engelliye özel hizmet

  Oltayla 150 kiloluk orkinos

  ‘Cep’te tek operatör devri kapanıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004