Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat: Mücadelemiz mayın tarlasında yürümeye benziyor

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “bugünkü koşullarda yepyeni bir yapılanma ve yepyeni bir şartlar manzumesiyle karşı karşıya olduklarını, bugünkü mücadelenin bir mayın tarlasında yürümeye benzediğini” ifade etti ve “Bu şartlar altında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak varlığımızı ve yapımızı güçlendirme ve geliştirme mücadelesi veriyoruz” dedi.

Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük, ölümünün 23. yıldönümünde Anıttepe’deki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Cumhurbaşkanı Talat, törende yaptığı konuşmada, 23. ölüm yıldönümünde anmak için Dr. Küçük’ün huzurunda bulunduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Onu hasretle ve özlemle anıyoruz. Çünkü onun mücadelesi bizlere ışık tutmuş, bizlere meşale olmuş. Bugün verdiğimiz mücadelenin önderliğini bizlere kadar intikal ettirmiştir. Bugün içinde yaşadığımız koşullarda ise yepyeni bir yapılanma ve yepyeni bir şartlar manzumesiyle karşı karşıyayız. Bugün artık mücadelemiz bir mayın tarlasında yürümeye benziyor. Bu, mayın tarlasında çok etkenli, birçok uluslar arası gücün ve uluslar arası devletin katıldığı, etkilediği bir süreç. Bu süreçte Kıbrıs sorununun çözüm çabaları BM çerçevesinde devam ederken, Avrupa Birliğinin konuya müdahil ettirilme çabaları devam ediyor. Bu şartlar altında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak varlığımızı ve yapımızı güçlendirmek ve geliştirmek mücadelesi veriyoruz. Dünyada artık daha fazla ilgi çeken, ancak buna karşın KKTC’nin meşrûiyetinin sorgulanmaya kalkışıldığı zor günler yaşıyoruz.”

/ LEFKOŞA

16.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’ta iki idam daha

  ABD Saddam’la anlaşmıştı

  Irak, ABD’den İranlı diplomatları istedi

  Nejad: ABD başarısızlığını örtbas etmeye çalışıyor

  Talat: Mücadelemiz mayın tarlasında yürümeye benziyor

  İran: 10 nükleer santrala ihtiyacımız var

  Peştular Afgan Duvarına karşı çıktı

  Etiyopya askerleri pusuya düşürüldü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004