Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

EMASYA protokolü demokrasiye engel

EMASYA etrafında devam eden tartışmaları Yeni Asya’ya değerlendiren Emniyet İstihbarat Dairesi eski başkanvekili Bülent Orakoğlu, protokolün “dördüncü darbe” olarak nitelendirdiği 28 Şubat’ın bir ürünü olduğunu söyledi. Protokolün, “Türkiye’nin demokratikleşme yolunda önünü kesen bir görüntü verdiğini” ifade eden Orakoğlu, “Protokol yasa ve hukuk hiyerarşisi normlarına aykırı. Protokolün bir şekilde devam ettirilmesinin ısrarı bu ülkenin yararına değil” dedi.


Soykırım yasasına karşıydı

Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink, Genel Yayın Müdürlüğünü yaptığı Agos gazetesi girişinde uğradığı silâhlı saldırıda öldürüldü. Malatya doğumlu olan

Ecevit’in varisleri Medine’deki mirasın peşinde

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in kuzenleri Ayşe Nimet Seydem ve Mustafa Sermet Aşar, Ecevit’in Türkiye’deki mal varlığından hak talep etme amacında olma


  İskeçe Müftüsü TBMM’yi ziyaret etti

Çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, AKP Bursa Milletvekili Mustafa Dündar’ı TBMM’deki makamında ziyaret etti.


  Bedük: Bütçenin yüzde 40'ı faize gidiyor

DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, bütçenin yüzde 40'nnın faize gittiğini söyledi Bedük, yaptığı açıklamada, hükümetin pembe tablolar çizdiğini, ancak bu söylemler ile ülkenin gerçeklerinin örtüşmediğini söyledi.


  Demokratikleşme enerji ve kaynak israfını önler

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, bugün Türkiye’nin; bulunduğu coğrafyada gerek piyasa ekonomisiyle gerekse demokrasisiyle ‘parlayan bir yıldız’ olduğunun görmezden gelinemeyeceğini vurgularken, “Daha gelişmiş bir demokratik yapı, Türkiye’yi iç çekişmelerden uzaklaştırarak gereksiz enerji ve kaynak kaybını önleyecek, toplumsal uzlaşmayı tesis ederek siyasal ve ekonomik istikrarı kalıcı hale getirecektir” diye konuştu.


  Yeni Osmanlılar Derneği İstanbul'a taşındı

Yeni Osmanlılar Derneği, yeni genel merkezini Sultanahmet’te hizmete açtı. 2004 yılında Ankara’da, Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihini, edebiyatını, kültürünü, güzelliklerini şimdiki nesile hatırlatmak ve anlatmak amacıyla kurulan Yeni Osmanlılar Derneği, Ankara’daki genel merkezi’ni İstanbul’a taşıdı.


  Prodi, Bolu Tünelinin açılışına katılacak

İtalya Başbakanı Romano Prodi, 22-23 Ocak günleri Türkiye’yi ziyaret edecek. İtalya Başbakanı Prodi, Başbakan Erdoğan ile 23 Ocak’ta Bolu Tüneli ve Ankara-İstanbul otoyolunun son kısmının açılış töreni katılacak.


  Kuraklık, Ege'yi etkilemedi

Ilık ve yağışsız geçen kış mevsimi Türkiye’nin bir çok bölgesinde kuraklık tehdidini beraberinde getirirken, Ege Bölgesi 2007 yılı için bu durumdan olumsuz etkilenmeyen şanslı bölge olarak öne çıkıyor.


  Nehir dondu, hasta kurtuldu

Muş’ta, aniden fenalaşan bir hasta, aşırı soğuk sebebiyle donan nehrin üzerinden geçirilerek kısa sürede hastahaneye ulaştırıldı.


  Yeraltı suları azalıyor

Türkiye yer altı su potansiyelinin yüzde 40’ını barındıran Konya Kapalı Havzası’nda yer altı su seviyesinin geçen yıla göre 2.8 metre daha düştüğü bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004