Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Savaş, çocukları vuruyor

İngiltere’de yayınlanan Independent gazetesi, “Irak’ın çocuklarını kurtarma savaşı” manşetiyle yer verdiği haberinde şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 100 saygın doktorun imzaladığı bir mektup, Irak hastahanelerinde ekipman yetersizliği sonucu ölen çocukların umutsuz durumunu ortaya koyuyor. Başbakan Tony Blair’e doğrudan çağrıda bulunan doktorlar, ‘Normal şartlarda basit bir tedaviyle iyileşecek olan hasta ya da yaralı yüzlerce çocuk, temel ilâçlar ya da diğer kaynakların olmamasından ötürü ölüme terk ediliyor’ diyor” diye yazdı.


Avrupa’da hayat felç oldu

Avrupa’da etkili olan kötü hava şartları hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hava sıcaklıkları başta Almanya olmak üzere birçok ülkede mevsim normallerini

AİHM’den Rusya’ya Çeçenistan mahkûmiyeti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), 2000 yılında gözaltında işkence gördüğü gerekçesiyle dâvâ açan 2 Çeçen kardeşi haklı bulup Rusya’yı para ce


  ABD askeri tecavüzü itiraf etti

Irak’ta, geçen yıl bir genç kıza tecavüz ettiği ve ailesiyle birlikte öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Amerikan askerlerinden biri daha suçunu itiraf etti.


  Rice, Malikî’yi kırdığı için üzülmüş

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ‘’Irak hükümeti gecikmede’’ şeklindeki sözlerinin Irak Başbakanı Nuri el Maliki’yi incitmiş olabileceğini, bu sebeple ‘’üzüntü duyduğunu’’ söyledi.


  Malikî’den geri adım

Irak hükümeti sözcüsü Ali elDabbagh, Başbakan Nuri elMalikî’nin bir İtalyan gazetesine verdiği demeçte ABD Başkanı George W. Bush’u eleştirdiği haberlerini yalanladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004