Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ecevit’in varisleri Medine’deki mirasın peşinde

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in kuzenleri Ayşe Nimet Seydem ve Mustafa Sermet Aşar, Ecevit’in Türkiye’deki mal varlığından hak talep etme amacında olmadıklarını, veraset dâvâsının, Suudi Arabistan’da dedelerinden kalma araziyle ilgili dâvânın kesintiye uğramaması için açıldığını bildirdiler.

Ayşe Nimet Seydem, Suudi Arabistan’da büyük dedesi Hacı Emin Paşa’dan kalma bir arazi bulunduğunu, bu arazinin de 50’nin üzerinde mirasçısı olduğunu bildirdi. Seydem, anneannesi Zehra Öztan, Bülent Ecevit’in anneannesi Adviye Sargut ve Ferhande Oktay’ın kardeş olduğunu, üç kız kardeşin Hacı Emin Paşa’nın kızı Hasene Hanım’ın çocukları olduğunu söyledi. Ayşe Nimet Seydem, Osmanlı Hanedanı ile kan bağları bulunmadığını, sadece Ferhande Oktay’ın eşi İsmail Hakkı Oktay’ın, ilk evliliğini Osmanlı Padişahı Vahdettin’in kızı Ulviye Sultan’la yaptığını anlattı. Seydem, mirastan pay alabilmek için açılan dâvâlara ilişkin hukukî sürecin devam ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

‘’Bu mirasta, bizim de tıpkı sayın Bülent Ecevit gibi payımız var. Sayın Bülent Ecevit’ten intikal edecek veya başka birinden intikal edecek payın peşinde değiliz. Fakat bu dâvânın sürdürebilmesi için veraset ilâmlarının tam olması gerekiyor. Sayın Bülent Ecevit’in vefatından sonra da düşündük. Suudi Arabistan’daki dâvâ sıcakken, herhangi bir olurluk ortaya çıktığı zaman veraset ilâmlarında bir noksanlık olmasın, veraset ilâmımızı tamamlatalım dedik. Veraset ilâmı almak için avukatımız aracılığıyla mahkemeye başvurduk.’’

Ayşe Nimet Seydem, Şişli Adliyesinde açılan veraset dâvâsının, tamamen Suudi Arabistan’la ilgili olduğunu ifade ederek. ‘’Türkiye’deki mirasla ilgilenmiyoruz” dedi.

“DÜNYANIN EN DEĞERLİ YERİ’’

Seydem ve Aşar kardeşlerin avukatı Olgun Polatsoy da, Hacı Emin Paşa’nın terekesinin olduğu toprakların Medine’de bulunduğunu hatırlatarak, ‘’Medine de yer çok değerli. Manhattan’dan daha değerli. Şu anda dünyanın en değerli yeri. Mekke keza öyle’’ diye konuştu. Polatsoy, ‘’Hacı Emin Paşa’dan kalma ve istimlak edilen yerin maddi değeri yaklaşık 300 milyon dolar, işgal edilen ya da boş olan yerlerin değeri de 1 milyar dolar civarında’’ diye konuştu.

Olgun Polatsoy, Bülent Ecevit’in bu yerden yüzde 4-5, Ayşe Nimet Seydem ve Mustafa Servet Aşar’ın da yüzde 2-2,5’ar gibi oranlarla en büyük mirasçılar olduğunu sözlerine ekledi.

/ İSTANBUL

20.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  EMASYA protokolü demokrasiye engel

  Soykırım yasasına karşıydı

  Ecevit’in varisleri Medine’deki mirasın peşinde

  Meclisten şiddet incelemesi

  İskeçe Müftüsü TBMM’yi ziyaret etti

  Bedük: Bütçenin yüzde 40'ı faize gidiyor

  Demokratikleşme enerji ve kaynak israfını önler

  Yeni Osmanlılar Derneği İstanbul'a taşındı

  Prodi, Bolu Tünelinin açılışına katılacak

  Kuraklık, Ege'yi etkilemedi

  Nehir dondu, hasta kurtuldu

  Yeraltı suları azalıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004