Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Şahin'den Ulusoy'a dâvâ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı M. Ali Şahin, federasyona gönderdiği yazıyla yönetmeliklere aykırı olarak yapılan bazı alımlar konusunda ilgili kişiler hakkında sözkonusu parasal miktarların tahsili için dâvâ açılmasını istedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından, Futbol Federasyonu Başkanlığına gönderilen yazıda, Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından, yönetmeliklere aykırı olarak yapıldığı değerlendirilen bazı alımlarla ilgili, Federasyon Hukuk Kurulu'nca inceleme yapılması ve ilgili kişiler hakkında, en kısa sürede, söz konusu parasal miktarların tahsili için dava açılması istendi.

HUKUKA AYKIRI ÖDEMELER

Teftiş Kurulu raporunun değerlendirme ve sonuç bölümünde, ''Haluk Ulusoy'a ait Kuşadası Fantasia Otel'e gerçekleştirilen alımlar nedeniyle, 2001-2004 döneminde, 1 trilyon 457 milyar 748 milyon 592 bin 947 lira ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Aynı şekilde Ulusoy Seyahat ve Nakliyat ve Ticaret A.Ş.'ne 1 Ocak 2002-31 Aralık 2003 tarihleri arasındaki alımlar nedeniyle 295 milyar 629 milyon lira ödendiği belirlenmiştir'' ifadesinin yer aldığı hatırlatılan yazıda, bu durumun Futbol Federasyonunun Satın Alma Talimatı'nın 31. maddesinde belirtilen ''Teklif Alınamayacak veya Alım Yapılamayacak Kişi ve Kurumlar'' başlığı altındaki düzenlemesine açıkça aykırı olduğunun belirtildiği vurgulandı.

YÜKSEK HARCAMALAR

Bakan Şahin'in Federasyona gönderdiği yazıda, ayrıca şu ifadelere yer verildi: ''Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın ilgili raporunda da bu durum, (... Türkiye koşullarında yüksek sayılabilecek ödemelerin yapıldığı, Kuşadası Fantasia Otel ödemelerine ilişkin harcama belgelerinin incelenmesinde herhangi bir ihale veya piyasa araştırması yapılmadığı, doğrudan hizmet alımı yoluna gidildiği, söz konusu hususların, Federasyonun kendi talimatlarına açıkça aykırılık teşkil ettiği gibi, Futbol Federasyonu başkanı konumundaki bir kişinin kendi sahibi olduğu bir işletmeden önemli sayılabilecek tutarda mal ve hizmet uygun olmadığı düşünülmektedir) ifadesiyle değerlendirilmiştir.

BELGESİZ

MASRAFLAR

Ayrıca, bahse konu Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı raporunun 219. sayfasında, (...Saadettin Güler'e ait masraf listesinde hediyelik eşya ve deri ceket alımı şeklinde toplam 1 milyar 377 milyon lira belgesiz masraf beyan edildiği görülmektedir) ifadesi ile devamında, (Herhangi bir belgeye dayandırılmamış ve mahiyetleri anlaşılamayan bu giderlerle ilgili tutarların adı geçen kişiden tahsil edilmesi gerekmektedir) ifadesi yer almaktadır..''

20.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Potada zafer haftası

  Efes, Avrupa'nın en az top kaybeden takımı

  Şahin'den Ulusoy'a dâvâ

  Yattara, Konya maçında sahada

  F.Bahçe kupada İst. Bld. önünde

  G.Saray, bugün Denizli'yi ağırlıyor

  "Trabzon Gecesi" için 150 bilet aldı

  Emre'ye antrenör desteği

  Real Madrid bir darbe de kupada yedi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004