Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB’nin kapıları Türkiye’ye açık

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Aralık ayında yaşanan krizin sonuçları pozitife doğru gittiğini belirterek "AB için çok açık ve nettir ki; AB’ye giriş kapıları, Türkiye için açıktır’’ dedi.

Merkez Osmangazi ilçe Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiği Bursa’da, onuruna verilen akşam yemeğine katılan Verheugen, gazetecilerin sorularını cevapladı. Verheugen, bir soru üzerine AB olarak bunun farkında olduklarını, Türk halkının olaylara çok çabuk reaksiyon gösterdiğini kaydetti.AB’den gelen tepkiler olumlu olması halinde Türk halkının da bunu çok çabuk algıladığını, AB’den birinin, ‘’Türkiye AB’ye alınmasın’’ dediğinde de, Türk halkının hemen negatif reaksiyon gösterdiğini savunan Verheugen, şunları söyledi:

‘’Onlar bilirler ki, benim de bildiğim gibi, Türk milleti çok gururlu bir millet. Eğer bunu aşağı düşürürseniz halk hemen reaksiyon gösteriyor. Şunu her iki taraf da iyi bilmedir ki; Türkiye’nin AB’ye girmesi tarihsel bir süreçle bağlantılı, tarihsel bir öneme haizdir. Bu yüzden de Türkiye AB’ye girecektir. Bu, uzun bir yoldur. Daha çok yollar var. Türk halkının ev ödevlerinin tamamının bittiğine katılmıyorum. Türk tarafının da yapması gereken çok şeyler var. Ama ileriye doğru gidiyor. Biz bu hedefi yakalayacağız, bir gün orada olacağız.’’ Verheugen, bir gazetecinin Kıbrıs sorunu hakkındaki görüşlerini sorması üzerine, Kıbrıs Rum kesiminin AB üyesi olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

‘’Türkiye de AB’ye girme sürecine geldiğinde Kıbrıs ile ilgili sorunları aşılacaktır. Bu gerçekten çok zor ve sıkıntılı bir yoldur. Ben bu işi bütün boyutlarıyla tanıyan, bilen insanlardan biriyim. Yeni bir yol, yeni bir sistem bulacağız. Birleşmiş Milletler (BM) ile birlikte yeni bir çözüm stratejisi bulacağız. Ve bu kez zannediyorum başaracağız. Kıbrıs meselesi ile ilgili mutlak bir çözüme ulaşılacaktır. Bugün AB’nin Kıbrıs’ta karşı karşıya olduğu durum, AB genel konseptine uymamaktadır. Ama çözülecektir. Geçen Aralık ayında bir kriz oluştuğunu sizler de biliyorsunuz. Bu krizin sonuçları tahmin ettiğim gibi pozitife doğru gitmektedir. AB için çok açık ve nettir ki; AB’ye giriş kapıları, Türkiye için açıktır.’’

/ BURSA

22.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu gençler eğitim sisteminin ürünü

  Hedef gösterilmişti

  AB’nin kapıları Türkiye’ye açık

  Ağrı 5’le sarsıldı

  Karne haftası

  TV şovlarıyla bir şey öğretemeyiz

  Ankara’da yasağa karşı 50. eylem

  Sağlık-İş’in eğitim bursu 3 trilyonu aştı

  KTTO’dan Almanya’ya haksızlığa son verin çağrısı

  Aile sofrası ruha iyi geliyor

  Ulusçuluk zemini ırkçılığı besliyor

  Ağar: Millet yapılanlara bakar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004