Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bu gençler eğitim sisteminin ürünü

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ‘’Gençlerimizin kolay kullanılabilir olmasının arkasındaki sebepleri hem eğitim, hem de demokratikleşme süreci olarak masaya yatırmalıyız’’ dedi.

Gündoğdu, sendikasının Kocaeli Şubesi Genişletilmiş Divan toplantısında, eğitim sisteminin eleyen yapısının, OKS ve ÖSS’yi amaç haline dönüştürdüğünü ileri sürdü.

Gençliğin sistemden olumsuz etkilendiğini kaydeden Gündoğdu, Hrant Dink cinayetinin, demokratikleşmenin Türkiye’de nasıl kesintiye uğratılmak istendiğinin ve eğitim sisteminin nasıl bir gençlik yetiştirdiğinin en somut örneği olduğunu söyledi.

Trabzon’daki rahip cinayetiyle başlayan, Danıştaya yapılan saldırıyla devam eden sürecin, eğitim sisteminin masaya yatırılması gerektiğinin göstergesi olduğunu ifade eden Gündoğdu, şöyle devam etti: ’’Gençlerimizin kolay kullanılabilir olmasının arkasındaki sebepleri hem eğitim, hem de demokratikleşme süreci olarak masaya yatırmalıyız. Saldırıyı düzenleyen ve düzenletenlerin esas hedefinin Türkiye’nin huzuru olduğu, Türkiye’de taşların yerine oturmasından rahatsızlık duyanların ekmeğine yağ sürdüğü ve gençlerimizin kolay aldatılabilir olduğu gerçeğini görüp, bu gerçeklerle yüzleşmek gerekir. Alkol, uyuşturucu, satanizm, misyonerlik neredeyse ilköğretimin birinci kademelerine kadar inmiş durumda. Devlet, hükümet ve sivil toplum kuruluşları olarak şiddetin sonuçları yerine açıklama yapmaktansa, sebepleri ve bataklığı kurutma yönünde çözüm önerileri hazırlamalıyız.’’

Sosyal devletin, vatandaşlarının can güvenliği sağlama zorunluluğu bulunduğunu anımsatan Gündoğdu, şunları kaydetti: ‘’Dink’in can güvenliğini sağlayamadığımız için sınıfta kaldık. Ancak katil zanlısının bir an evvel yakalanması tek tesellimiz oldu. Katil zanlısının yakalanmasında gösterilen beceri, katliam öncesi de gösterilmeliydi. Umarım, bu kurşun, barışa ve huzura sıkılan son kurşun olur.’’

Gündoğdu, sendika olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinin Şiddet Araştırma Komisyonu’na 59 maddeden oluşan çözüm önerileri sunduklarını, kendileriyle birlikte diğer kurum ve kuruluşların da bu yönde kararlılık göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

/ KOCAELİ

22.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu gençler eğitim sisteminin ürünü

  Hedef gösterilmişti

  AB’nin kapıları Türkiye’ye açık

  Ağrı 5’le sarsıldı

  Karne haftası

  TV şovlarıyla bir şey öğretemeyiz

  Ankara’da yasağa karşı 50. eylem

  Sağlık-İş’in eğitim bursu 3 trilyonu aştı

  KTTO’dan Almanya’ya haksızlığa son verin çağrısı

  Aile sofrası ruha iyi geliyor

  Ulusçuluk zemini ırkçılığı besliyor

  Ağar: Millet yapılanlara bakar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004