Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Aile sofrası ruha iyi geliyor

Doç. Dr. Sefa Saygılı, aylık olarak yayınlanan Gülistan dergisinin Ocak 2007 tarihli 73. sayısında yayınlanan “Sofraya Dâvet” başlıklı makalesinde, günümüzün yaygın âdetlerinden birinin de yemeklerin tek başına yenmesi veya ‘fastfood’ (hızlı yemek) tarzı, yani ayakta atıştırmak olduğuna dikkat çekerek, “Halbuki, yemeğin başka fonksiyonları vardır.

Birbirini seven kişilerin, özellikle ailelerin, Rabbimizin ikram ettiği nimetleri bir arada sohbet ederek, neşe ve muhabbet içinde yemeleri; aile birliği ve ruh sağlığının korunması açısından vazgeçilmez derecede önemlidir” uyarısında bulundu.

“Çünkü yemekte bir araya gelmeyen, gelseler bile hiçbir şey konuşmayan bir aile; bütünleşme, yemek zamanını canlı duygular ve mânâlarla zenginleştirme gücünü kaybeder. Bu donmuş bîr yiyeceği yemeğe çalışmak gibi bir şeydir; tatsız, tuzsuz ve tatminsizdir” diyen saygılı, makalesini şu şekilde sürdürdü: “Yemekte bir araya gelmiş ailenin sevgi ve emek harcanarak hazırlanan bir yemeği, neşeyle paylaşılmasından o kadar çok şey kazanılır ki... Sofra başına ailece oturmak, kişileri birbirine bağlar, evde sıcak ve sevgi dolu bir ortam hazırlamaya yardım eder. Bütün bunlar, aile fertlerinin mutluluğunu artırır.

Ailece sevdiğimiz yemekler, bizi bütünleştirir ve fizikî, hissî ve ruhî bakımdan güçlendirir. Sofra başında tatlı sohbetler yapmak, aile fertlerinin birbirlerini dinlemesi, özellikle çocukların da söz sahibi olması.

Bütün bu aile efradıyla; eş, çocuk, kardeş, ana, babamızla ve evde diğer bulunanlarla yemek vakti gelince topluca sofraya oturmamız veya dostlarımızla, sevdiklerimizle beraber olmamız, Peygamber Efendimizin ümmetine tavsiyelerinden biridir.”

PEYGAMBERİMİZ DE

TOPLU YEMEĞİ İŞARET EDİYOR

Saygılı makalesinde, “Peygamberimizin “Yemeklerinizi toplu olarak yiyiniz, bereket topluluktadır” ve “Allah’ın en çok sevdiği yemek, çevresinde ellerin fazlaca bulunduğu sofra ve yemektir” sözleri, bu açıdan oldukça enteresandır. Üstelik koşuşturma ve karmaşanın arttığı günümüz dünyasında, daha da önem kazanan bir tavsiyedir” hatırlatmasına yer verdi.

22.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu gençler eğitim sisteminin ürünü

  Hedef gösterilmişti

  AB’nin kapıları Türkiye’ye açık

  Ağrı 5’le sarsıldı

  Karne haftası

  TV şovlarıyla bir şey öğretemeyiz

  Ankara’da yasağa karşı 50. eylem

  Sağlık-İş’in eğitim bursu 3 trilyonu aştı

  KTTO’dan Almanya’ya haksızlığa son verin çağrısı

  Aile sofrası ruha iyi geliyor

  Ulusçuluk zemini ırkçılığı besliyor

  Ağar: Millet yapılanlara bakar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004