Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Isabelle Kortian: Türklerin Dink’i kucaklaması bizde ‘deprem etkisi’ yaptı!

Hrant Dink cinayetinden birkaç gün önce Agos Gazetesi’nde onun ofisindeydim: Uzun süre hazırlamakta olduğu, son makalesi olan ve politik vasiyeti olarak kalacak yazısı üzerinde uzun süre konuştu.



Hrant Dink’in katline cevap: Demokratikleşme ve barış

Türkiye, demokratikleşme tarihinde birçok aşama katettikten sonra yeni bir eşiğin önüne geldi... Bu eşikte, birinci sınıf bir demokratik sisteme geçilip geçilemeyeceği belli olacak. Bugün, giderek artan siyasi tansiyon, bu eşiğin getirdiği bir tansiyondur. Çünkü bu eşiğin atlanması, Türkiye’de tasfiye sürecine giren eski rejimin ortadan kalkması ve yeni rejimin demokratik esaslarda kurulması anlamına gelecektir.



Hürriyet yazarı, cenazede tek bir türbanlı görememiş...

Gazeteler “her görüşten ve her kesimden vatandaşların” cenaze törenine katıldıklarını yazıyordu ama bir tane bile türbanlı kadın göremedim o kalabalıklar içinde. “Belki varlardı ama kalabalıklar içinde seçilemiyorlardı” diye düşünmek istedim.



Eğri oturup doğruyu konuşalım

Bir düşünce adamını dün toprağa verdik. Artık eğri oturup doğruyu konuşma zamanı. Ölüm haberiyle vedası arasında geçen dört gün boyunca yazılanlara ve cenaze töreninde atılan sloganlara bakınca, yüreğim daraldı, ürperdim. Konuşmasıyla vicdanı olan herkesi gözyaşlarına boğan Rakel Dink’in ‘Bir bebekten katil yarattılar’ sözü takıldı zihnime.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004