Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TMO: Gerekirse müdahale ederiz

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, buğday fiyatları olağan dışı seyrederse, fiyatların normal seviyede olması için ithalat da yapabileceklerini söyledi. TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, küresel ısınmanın da etkisiyle son dönemde ‘’Kuraklık var, buğdayda sıkıntı olacak, fiyatlar yükselecek, TMO depolarında buğday kalmadı...’’ gibi yanlış söylemler nedeniyle, piyasada spekülatif bir havanın oluşturulduğunu, bunun da TMO stoklarına büyük bir talep oluşturduğunu bildirdi.


Koç: Seçimler ekonomiyi etkilemez

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, seçimlerin ekonomiyi nasıl etkileyeceği sorusuna ‘’Artık böyle ufak tefek şeylerden memleketin ekonomisinin bir k

TÜSİAD’a ilk kadın başkan

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) 37’nci Genel Kurulu’nda yeni başkan Arzuhan Yalçındağ seçildi.


  Petrol faturası 16 milyar dolar

Türkiye 2006 yılında, ham petrol ve petrol ürünlerine toplam 16 milyar dolar ödedi. Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün İSO Meclis toplantısındaki açıklamalarına göre, toplam enerji ithalatının yıllık maliyeti ise 29 milyar doları buluyor.


  Turist sayısı 2006’da yüzde 6,2 azaldı

Türkiye’yi geçen yıl 19 milyon 819 bin 833 yabancı ziyaret etti. Yabancı ziyaretçi sayısı geçen yıl, 2005’e göre yüzde 6,2 azalma gösterdi.


  Maaş farkları Şubat’ta ödenecek

Emekli, dul ve yetim maaş farklarının 1 Şubat 2007’den itibaren ödenmeye başlayacağı bildirildi.


  Gıdada KDV inecek

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, KDV indirimiyle ilgili gıda maddelerinin tamamı üzerinde çalışma yaptıklarını, ancak şu anda hangisinde, ne kadarlık indirim olacağı konusunun netleşmediğini bildirdi.


  Kamuda 114 bin 741 araç var

Merkezi yönetim kapsamındaki kamu kurumlarında 78 bin 50 adet, mahallî idarelerde 22 bin 92 adet ve kamu iktisadi teşebbüslerinde 14 bin 599 adet olmak üzere kamudaki toplam taşıt sayısının 114 bin 741 adet olduğu bildirildi.


  Kaliteli elemana ihtiyaç var

Sivil toplum kuruluşu Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Genel Sekreteri Ramazan Tuncer, esnaf ve sanatkârın kaliteli elemana ihtiyacı olduğunu söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004