Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Çocuk edebiyatımız dünyaya açılıyor

Çocuk Vakfından yapılan açıklamaya göre, Türk çocuk ve gençlik edebiyatının seçkin örneklerinin dünya çocuklarıyla buluşturulması amacıyla gerçekleştirilen projeye, yaşayan yazarlar kitaplarını önerebilecek, ölen yazarların kitaplarını ise ‘’Değerlendirme Kurulu’’ belirleyecek.



En büyük cihat nefisle olandır

Risale-i Nur Enstitüsü Ankara Şubesi tarafından düzenlenen programda “Risâle-i Nur’a Göre Cihat” konulu bir seminer veren Ali Vapurlu en büyük cihadın nefisle olan mücadele olduğunu, nefsini ıslâh edemeyenin başkasını ıslâh edemeyeceğini söyledi.



‘Edebiyat ve Bursa’ ödülleri sahiplerini buldu

Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Yerel Gündem 21 tarafından edebiyatçı Ahmet Hamdi Tanpınar’ın adını yaşatmak ve Bursa üzerine oluşturulmuş edebiyat eserlerine yenilerini eklemek amacıyla düzenlenen ‘Edebiyat ve Bursa’ konulu araştırma-inceleme yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.



Galata Surları yeniden incelenecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galata Surları’nın tarihi geçmişinin, taşıma sırasında malzemeler üzerinde yapılacak inceleme ile yeniden tesbit edileceğini söyledi.



“Haliç Medeniyetinde Yolculuk”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürlüğü’nce, Haliç’i kültürel açıdan canlandırmak, İstanbullular’a tarihî ve kültürel duyarlılık kazandırmak’’ amacıyla ‘’ Haliç Medeniyetinde Yolculuk’’ projesi düzenleyecek.



İzmir’de öykü günleri

14 -17 Şubat 2007 tarihleri arasında, İzmir Konak Belediyesi, Edebiyatçılar Derneği ve Ege Kültür Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği 6. İzmir Öykü Günleri gerçekleştirilecektir.



Diyarbakır’da “İnsan ve sanat” semineri

Diyarbakır Eğitim Grubu tarafından ‘İnsan ve San'at’ konulu seminer düzenlendi. Seminerin sunumu Güzel Sanatlar Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Alakuş tarafından yapıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004