Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Selâhaddin Eyyübi’nin minberi yenilendi

Müslümanların “ilk kıblesi” olan Kudüs’teki El Aksa Camisinin, 1969 yılında bir Avusturyalı Protestan tarafından yakılan tarihi minberi, 9 Türk san'atçısının da katılımıyla, aslına uygun olarak yeniden yapıldı ve camideki yerine konulmak üzere Kudüs’e getirildi. Ürdün ile İsrail sınırı arasındaki Alenbi köprüsünden kamyonlarla Eski Kent içindeki El Aksa Camisine taşınan minber parçalarının montajına başlandı.


Olmert: Katsav çekilsin

İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, İsrail Başsavcılığı tarafından “tecavüz” başta olmak üzere bir dizi cinsel taciz suçlamasıyla hakkında suç duyurusu

Bush’a Demokrat engeli

ABD Başkanı Bush’un yeni Irak stratejisinin bir ayağını oluşturan Irak’a 20 binden fazla ABD askeri daha gönderilmesine karşı Demokratlar tarafından A


  Irwing: Gaz odası yalan

Avusturya’da yayımlanan kitabında yahudi soykırımını kuşkuyla karşıladığı gerekçesiyle hapse mahkûm edilen ingiliz tarihçi David Irving, Nazilerin ünlü Auschwitz toplama kampında gaz odaları bulunmadığını ileri sürdü.


  ‘Irak’ın işgali aptalca bir karar’

Irak’ın Şiî Devlet Başkan Yardımcısı Adil Abdülmehdi, Irak’ın 2003’ten beri İngiliz-Amerikan koalisyon birliklerince işgal edilmiş olmasının “aptalca bir karar” olduğunun ortaya çıktığını söyledi.


  ABD: İran’ın Irak’a müdahalesi belgelendi

Amerikan yönetimi, İran’ın Irak’a müdahalesine ilişkin delillere sahip olduğunu, bu konuda daha fazla ayrıntının yakında açıklanabileceğini bildirdi.


  Bağdat’ta sokaklar silâhlardan arındırılacak

Bağdat’ın Sadr semtinin belediye başkanı, sokakları silâhlardan arındırmak için siyasi ve dini gruplarla anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Rahim El Darraci, anlaşmayı Amerikan ordusu ve Irak hükümetine geçen hafta sunduklarını söyledi.


  Taha Yasin Ramazan’ın kararı ertelendi

İdamla yargılanan eski Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Taha Yasin Ramazan hakkındaki karar 12 Şubat’a ertelendi. Mahkemenin, temyiz mahkemesinin daha önce ömür boyu hapis olan Ramazan’ın cezasının idama çevrilmesi isteği konusunda karar vermesi bekleniyordu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004