Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bahçeli’yi kızdıran teklifler neler?

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) 10 yıl önce yayımladığı “Türkiye’de Demokratikleşme Perspektifleri” raporunu, hazırlayan müteveffa Prof. Dr. Bülent Tanör’ün anısına güncellenmiş geçtiğimiz hafta kamuoyunu sunulmuştu.


Bahçeli'den “PKK patentli” damgası

TÜSİAD’ın, dünkü Genel Kurul toplantısında görevini Arzuhan Doğan Yalçındağ’a bırakan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, derneğin, Hrant Dink suikas

Bahçeli’den Sabancı’ya cevap gecikmedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TÜSİAD’ın, Türkiye’nin önde gelen iş adamlarının bir çatı kuruluşu olduğunu belirterek, “Türkiye’nin içinden geçmekt


  ‘Ermeniyiz’ sloganına suç duyurusu

Sinoplu bir gazeteci, uluslararası kamuoyunda büyük ilgi uyandıran Hrant Dink’in cenaze törenini düzenleyen tertip komitesi ve katılımcılar hakkında, “Hepimiz Ermeni’yiz” sloganları nedeniyle suç duyusunda bulundu.


  Diaspora: Allah, şerden hayır çıkardı

On binlerin, cenaze töreninde Hrant Dink’e sahip çıkması yurtdışındaki Ermenileri şaşırttı. Fransa’da, cinayetin duyulduğu ilk andan itibaren diasporanın sivil toplum örgütleri liderlerinden ve halktan gelen tepkiler de Türkiye’yi şaşırtacak türdendi.


  AB hedefini kaybetmeyelim

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) perspektifini kaybetmemesi gerektiğini; hükümetin, teknik ve siyasi boyutuyla, AB’ye tam üyelik sürecini, kararlılıkla devam ettirmesi gerektiğini ve ettireceğine de inandıklarını da vurguladı.


  Müzakerelerde önümüz açıldı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB ile ilişkilerde müzakerelerin netlik kazanarak hızlanması açısından önemli gelişmelerin yaşandığını ve teknik olarak fasılların tümünde artık Türkiye’nin önünün açıldığını vurgulayarak, belirsizliklerin ortadan kalktığını ifade etti.


  Erdoğan bin 115, Baykal 382 defa sorgulanmış

Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulunun, aralarında devlet görevlileri, gazeteciler ve işadamlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin kanun dışı şekilde ‘mal varlığı ve vergi sorgulamasına’ tabi tutulduğunu ortaya çıkarmasının ardından, detay bilgilere de ulaşılmaya başlandı.


  Karne günü

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrenciler bugün karne alacak.


  Tatil zili sancılı çalıyor

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrenciler bugün karne alacak. 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, bugün sona eriyor.


  Kur’ân eğitimi önündeki 12 yaş engeli kaldırılsın

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Hrant Dink cinayetinin Türkiye’deki din eğitimi eksikliğini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.


  “Çocuklarımız korunmalı”

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Sekreteri Halil Etyemez, 2006-2007 eğitim öğretim yılının ilk yarısının bitmesi dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, okullarda yaşanan şiddet olaylarına temas ederek, internetin bütün olumlu yönlerine, sunduğu bilgi kaynaklarına rağmen, şiddet, müstehcenlik, kötü alışkanlıklar gibi çok önemli konularda özellikle küçükler açısından büyük tehlike olmaya devam ediyor” dedi.


  OMÜ’de hastalar koridorda

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nde personel yetersizliği sebebiyle yeni bölümler açılamadığı için hastalar, yoğun bakım ünitelerinde koridorlarda tedavi edilmeye çalışılıyor.


  Cadde ve sokaklar yenilenecek

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, 2007 yılı içerisinde ilçenin bütün cadde ve sokaklarının yenileneceğini söyledi.


  10 bin öğretmene kadro verilecek

Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl almayı planladığı 40 bin öğretmenden 10 bini Şubat ayında kadrolu olarak alınacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004