Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İsmail Cem defnedildi

Dışişleri eski bakanlarından İsmail Cem, Teşvikiye Camiinde kılınan cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Kabristanında defnedildi. Başbakan Erdoğan ile Baykal ve Ağar’ın da hazır bulunduğu cenaze törenine Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Theodoros Kasimis ile Yunanistan Dışişleri eski Bakanı Yorgo Papandreu da katıldı.

Eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem için Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Şişli Teşvikiye Camii’ndeki törene namaz öncesi gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cem’in eşi Elçin, kızı İpek Cem Taha ve oğlu Kerem’e baş sağlığı diledi. Arınç, Erdoğan ve eski başbakanlardan Tansu Çiller, törene katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a da başsağlığı dileğinde bulundular.

Bülent Arınç ve Recep Tayyip Erdoğan daha Cuma namazını kılmak üzere camiye geçtiler. Namazın ardından bahçeye çıkan Arınç ve Erdoğan, Deniz Baykal cenaze namazı için ön safta yerlerini aldılar. Saf tutanlar arasında DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, Mesut Yılmaz, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan da yer aldı.

Cenaze namazı Kerim Cem’in tanıdığı olduğu öğrenilen din görevlisi Fatih Savaş tarafından kıldırıldı. Namazın ardından İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı dua ederken, ‘’Bir edep, erdem, dürüstlük insanını bugün aramızdan uğurluyoruz. Onu yeni bir varlık boyutuna uğurluyoruz. Allah huzurunda onu cennetine nail etsin’’ dedi.

Fatih Savaş da, İsmail Cem’in yazdığı son şiirinden bir bölümü okudu.

Bu arada, Başbakan Erdoğan, namazın ardından Kerim Cem’in yanına giderek kısa süre sohbet etti. Namazın ardından Cem’in Türk bayrağına sarılı tabutu, polislerden oluşan tören mangası tarafından omuzlara alındı ve cenaze aracına konuldu. Cem’i taşıyan araç, cenaze törenine katılanların alkışları eşliğinde camiden ayrıldı. Bu arada Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal, Tansu Çiller, Papandreu’nun önünden geçen cenaze aracına çevredeki vatandaşlar tarafından karanfiller atıldı. Törene ayrıca Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Theodoros Kasimis, İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Yunanistan Ana Muhalefet Partisi Lideri ve eski Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, sanatçılar Edip Akbayram, Zülfü Livaneli, Arif Sağ, Yavuz Bingöl, eski bakanlardan İstemihan Talay, Hüsamettin Özkan, Köksal Toptan, Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Yaşar Topçu, Yazar Yaşar Kemal, Ercan Karakaş, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, gazeteciler Can Dündar ve Mehmet Barlas ile İsmail Cem’in kuzeni Cemil İpekçi ile çok sayıda vatandaş va yabancı ülke temsilcisi katıldı.

Törene aralarında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve diğer kuvvet komutanları da birer çelenk gönderdi. Çelenk gönderenler arasında ABD ve Yunanistan hükümetleri adına büyükelçilikleri, AB Dönem Başkanı Almanya, Feriköy Ermeni Kilisesi Vakfı, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve çok sayıda ünlü isim yer aldı.

/ İSTANBUL

27.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tatil zili çaldı

  ÇOĞUNLUK KARŞI

  Almanya Büyükelçisi: Bu bir fırsat

  Emniyet: Cinayetin bağlantısına dair bilgi yok

  Dink cinayetinde 6 tutuklama

  Trabzon Valisi ve Emniyet müdürü merkeze alındı

  İsmail Cem defnedildi

  AB'nin gündeminde anayasa var

  Karnesi zayıf olan çocuğa hoş görüyle yaklaşın

  Trakya’da yağış ve fırtına

  YÖK’ün karnesi yasaklarla dolu!

  TBMM, gençlerde şiddeti inceliyor

  Çelik ve Unakıtan'a zayıf karne

  Güler: Enerji sıkıntımız yok

  Maliyeciler tedirgin

  Kocatepe Camii’nde Aşûre dağıtıldı

  ‘Doğu’da 19 bin kız okullu oldu

  Meclise medya ilgisi

  Zihinsel engellilere sema terapisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004