Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Almanya Büyükelçisi: Bu bir fırsat

AB dönem başkanı Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, onbinlerce Türk insanının geçen salı günü Hrant Dink’i barışçıl bir biçimde uğurlayarak tüm dünyayı etkilediğini belirterek, bunun Türk Ceza Yasası’nın 301. maddesi konusunda olumlu bir ivme meydana getirip ve Türk-Ermeni uzlaşısı konusunda çaba sarfedilmesi için bir fırsat olup olamayacağını sordu.

Eckart Cuntz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki AB misyon temsilcilerine verdiği yemekte, dönem başkanlığı adına bir konuşma yaptı.

Konuşmasının bir bölümünde gazeteci Dink’in öldürülmesine değinen Cuntz, şunları kaydetti: “Tanınmış Ermeni asıllı Türk gazeteci Hrant Dink’in İstanbul’da öldürülmesi haberi hepimizi şoke etmiştir. Dink, yaşamını Türk toplumunda karşılıklı anlayış ve demokrasi için harcadığı büyük çabalara adamıştır. O, ifade özgürlüğünü simgeliyordu.’’

Cuntz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz salı günü onbinlerce Türk insanı Hrant Dink’i barışçıl bir şekilde uğurlayarak, tüm dünyayı etkiledi. İfade özgürlüğü ve Türk-Ermeni uzlaşısı için çağrıda bulunarak çok güçlü mesajlar verdiler. Siz bu ülkede her zaman, kendi deneyimleriniz nedeniyle de ifade özgürlüğünün güçlü bir savunucusu oldunuz. Tarihte bazen fırsat pencereleri açılmaktadır. Acaba bu, Türk Ceza Yasası’nın hassas 301. maddesi konusunda olumlu bir ivme yaratma ve Türk-Ermeni uzlaşısı konusunda insanların yararı için bütün tarafların çaba sarfetmesi için bir fırsat olabilir mi?’’ Cuntz, geçen yıl herkesin bir tren kazasının meydana gelerek Türkye-AB ilişkilerinde derin bir krizin yaşanmasından endişe duyduğunu ifade ederek, “Ancak AB’nin son kararları halen halledilmemiş konular olmasına rağmen bir tren kazasını önlemiştir. Katılım süreci raydan çıkmamıştır’’ diye konuştu.

/ ANKARA

27.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tatil zili çaldı

  ÇOĞUNLUK KARŞI

  Almanya Büyükelçisi: Bu bir fırsat

  Emniyet: Cinayetin bağlantısına dair bilgi yok

  Dink cinayetinde 6 tutuklama

  Trabzon Valisi ve Emniyet müdürü merkeze alındı

  İsmail Cem defnedildi

  AB'nin gündeminde anayasa var

  Karnesi zayıf olan çocuğa hoş görüyle yaklaşın

  Trakya’da yağış ve fırtına

  YÖK’ün karnesi yasaklarla dolu!

  TBMM, gençlerde şiddeti inceliyor

  Çelik ve Unakıtan'a zayıf karne

  Güler: Enerji sıkıntımız yok

  Maliyeciler tedirgin

  Kocatepe Camii’nde Aşûre dağıtıldı

  ‘Doğu’da 19 bin kız okullu oldu

  Meclise medya ilgisi

  Zihinsel engellilere sema terapisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004