Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ÇOĞUNLUK KARŞI

Başkent Araştırma Grubu tarafından yapılan bir araştırmaya göre halkın büyük çoğunluğu TCK’nın 301. maddesinin kaldırılmasını istiyor. Başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi iller olmak üzere 22 ilde 2 bin 186 kişi ile telefonla görüşme yöntemi ile gerçekleştirilen araştırma, 301. madde konusunda halkın fazla bilgi sahibi olmadığı, bilgi sahibi olanların büyük çoğunluğunun ise 301. maddenin kaldırılmasını veya değişiklikler yapılmasını istediğini ortaya koydu.

Başkent Araştırma Grubu tarafından yapılan bir araştırmaya göre halkın büyük çoğunluğu TCK’nin 301. maddenin kaldırılmasını istiyor. Başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi iller olmak üzere 22 ilde 2 bin 186 kişi ile telefonla görüşme yöntemi ile gerçekleştirilen araştırmada, 301. madde konusunda halkın fazla bilgi sahibi olmadığı, bilgi sahibi olanların büyük çoğunluğunun ise 301. maddenin kaldırılmasını veya değişiklikler yapılmasını istediğini ortaya koydu.

“Medyada çok tartışılan 301. maddenin içeriğinin ne olduğunu biliyor musunuz?” sorusuna “Biliyorum” diyenlerin oranı yüzde 46.2, “Bilmiyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 53.8 olarak gerçekleşti.

301. maddenin içeriğini bilenlere yöneltilen, “301. maddede değişiklik yapılmasını veya tamamen kaldırılmasını nasıl karşılarsınız?” sorusuna “Desteklerim” diyenlerin oranı yüzde 54.7 olurken, “Desteklemem” diyenlerin oranı yüzde 28.1’de kaldı. Yüzde 17.2’lik bir bölüm ise bu konuda fikri olmadığını söyledi.

Araştırmanın başlangıç kısmında genel konularla ilgili sorular sorulurken, Ocak ayının en önemli olayı olarak halkın büyük çoğunluğu Hrant Dink’in öldürülmesi cevabını verdi. Saddam Hüseyin’in idamı ile ilgili sorularda halkın büyük çoğunluğu idam kararını ve idamın yapılış zamanını yanlış buluyor. Halka göre idamın bayramda yapılması Müslümanlara karşı bir gözdağı olarak değerlendirildi. Ankete göre, halkın büyük kısmı son dönemde artan aşırı milliyetçilik akımını Dink suikastin gerçekleşmesinin en büyük etkenlerinden birisi olarak görüyor. Ayrıca araştırmaya katılanların büyük çoğunluğu aşırı milliyetçilik akımının cepheleşmelere sebep olacağına inanıyor.

Mehmet KARA / ANKARA

27.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tatil zili çaldı

  ÇOĞUNLUK KARŞI

  Almanya Büyükelçisi: Bu bir fırsat

  Emniyet: Cinayetin bağlantısına dair bilgi yok

  Dink cinayetinde 6 tutuklama

  Trabzon Valisi ve Emniyet müdürü merkeze alındı

  İsmail Cem defnedildi

  AB'nin gündeminde anayasa var

  Karnesi zayıf olan çocuğa hoş görüyle yaklaşın

  Trakya’da yağış ve fırtına

  YÖK’ün karnesi yasaklarla dolu!

  TBMM, gençlerde şiddeti inceliyor

  Çelik ve Unakıtan'a zayıf karne

  Güler: Enerji sıkıntımız yok

  Maliyeciler tedirgin

  Kocatepe Camii’nde Aşûre dağıtıldı

  ‘Doğu’da 19 bin kız okullu oldu

  Meclise medya ilgisi

  Zihinsel engellilere sema terapisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004