Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Meclise medya ilgisi

Meclis çalışmaları ve milletvekilleri hakkında geçen yıl medyada yer alan haberlerin, bir önceki yıla göre yüzde 99 artış gösterdiği bildirildi. 2006’da TBMM ile ilgili 81 bin haber ve makale yayınlandığı, bu rakamın yaklaşık 9 bininin, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile ilgili olduğu belirlendi.

TBMM Başkanlığı İletişim Ofisi tarafından, 47 ulusal ve bölgesel gazete ile 34 derginin taranması sonucu hazırlanan ‘’2006 Yılı Basın Raporu’’na göre, Meclis hakkında geçen yıl yazılı basında toplam 81 bin 141 haber ve makale yayınlandı. Buna göre, TBMM ile ilgili günde ortalama 222 haber ve makale yer aldı. Bu rakam, istatistiklerin tutulmaya başlandığı 2004 yılına göre yüzde 99 artış gösterdi.

Derlemelere göre, gazete ve dergilerde, hakkında en fazla yayın yapılan milletvekili, AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez oldu. Çömez ile ilgili toplam 1538 haber ve makale yayınlandı.

Yazılı basında, TBMM komisyonları ile ilgili toplam 11 bin 746 haber-makale yer aldı. En fazla haber-makale, 2003 yılında kurulan TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu ile ilgili çıktı. Bu komisyonun çalışmalarıyla ilgili, 2006 yılında gazetelerde 2 bin 757 haber-makale yer aldı.

Yazılı basında en fazla yer alan diğer komisyonlar hakkında ise ‘’Plan Bütçe Komisyonu 2 bin 182, Adalet Komisyonu 1723, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu 759, Dışişleri Komisyonu 534, AB Uyum Komisyonu 505, Anayasa Komisyonu 494, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu 385, Milli Eğitim Komisyonu 379, KİT Komisyonu 365’’ haber yayınlandı.

TBMM Başkanlığı İletişim Ofisi, 47 ulusal ve bölgesel gazete ile 34 derginin taranması sonucu hazırladığı raporun analizini şöyle yaptı: “Siyaset, büyük oranda TBMM üzerinden okunuyor. TBMM’nin kurum olarak kamuoyunda algısı arttı ve markalaşma yolunda ilerledi. Önceki yıllara oranla TBMM, daha çok ilgi merkezi oldu. TBMM faaliyetlerini ve kurumsal yapısını eleştiren haberlerde görülen büyük düşüş, Meclisin saygınlığına katkıda bulundu. Milletvekili ve komisyonların bağımsız çalışmalarının ilgi görmesi, parlamenter sistemin her geçen daha çok yerleştiğini gösterdi."

/ ANKARA

27.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tatil zili çaldı

  ÇOĞUNLUK KARŞI

  Almanya Büyükelçisi: Bu bir fırsat

  Emniyet: Cinayetin bağlantısına dair bilgi yok

  Dink cinayetinde 6 tutuklama

  Trabzon Valisi ve Emniyet müdürü merkeze alındı

  İsmail Cem defnedildi

  AB'nin gündeminde anayasa var

  Karnesi zayıf olan çocuğa hoş görüyle yaklaşın

  Trakya’da yağış ve fırtına

  YÖK’ün karnesi yasaklarla dolu!

  TBMM, gençlerde şiddeti inceliyor

  Çelik ve Unakıtan'a zayıf karne

  Güler: Enerji sıkıntımız yok

  Maliyeciler tedirgin

  Kocatepe Camii’nde Aşûre dağıtıldı

  ‘Doğu’da 19 bin kız okullu oldu

  Meclise medya ilgisi

  Zihinsel engellilere sema terapisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004