Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Katsayı engeli kalksın

Türkiye gündeminin en üst sıralarında yer alan ve reklâmlarla “Memleket Meselesi” haline geldiği ifade edilen meslekî eğitim sorunu hakkında bir rapor hazırlayan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Avrupa Birliği ile bütünleşme hedefine odaklanmış olan Türkiye’nin, küresel rekabetin gerektirdiği verimlilik düzeyine erişmesi için meslekî eğitim sorununa el atması gerektiği belirtildi.

“Meslek Lisesi Meselesi” raporunda; işsizliğin oluşturduğu tehlikeye dikkat çekildi. Raporda, meslek liselerinin önünde bir duvar gibi duran katsayı engelinin kaldırılması, teknik, ticaret, turizm, sağlık, İHL ayrımı yapılmaksızın hiç vakit geçirmeden çözüme yönelik adil bir düzenleme yapılması isteniyor.

Raporda, Türkiye’de meslekî eğitimin ikinci plâna itilmesinin ve meslek liselerinin üvey evlât muamelesi görmesine son verilmesi gerektiği vurgulanırken, meslekî eğitimde bugün yaşanan sorunun temelinde imam hatip lisesi öğrencilerinin önünü keserek, ilahiyat fakültesi dışında 4 yıllık fakültelere gitmelerini engellemek amacıyla yapılan düzenlemelerin olduğu kaydedildi.

İHL FOBİSİNDEN KURTULMADIKÇA…

Üniversitelerin meslekî eğitim sorununu çözebilecek bir konuma sahip olunduğunun altı çizilen raporda, “Ancak, üniversitelerimiz peşin hükümlerinden ve İHL fobisinden kurtulamadıkları için sorunu çözmek yerine derinleştirmeyi yeğlemektedirler” denildi. Raporda, küresel rekabete soyunan Türkiye’nin her alanda eğitimli, nitelikli, düşünen, araştıran, özgüvene sahip gençlere ihtiyacı olduğu vurgulanırken, meslek liselerinin önünde bir duvar gibi duran katsayı engelinin kaldırılması, teknik, ticaret, turizm, sağlık, İHL ayrımı yapılmaksızın hiç vakit geçirmeden çözüme yönelik adil bir düzenleme yapılması gerektiği vurgulandı.

Raporu hazırlayan Memur-Sen Genel Malî Sekreteri Adem Solmaz, raporla ilgili yaptığı değerlendirmede; meslek lisesi öğrencilerine yapılan uygulamanın büyük bir haksızlık olduğunu belirterek, “Meslek liselilere siz dört yıllık yükseköğretim okulu okuyamazsınız, boşuna dört yıllık tercihlerde bulunmayın deniliyor” dedi. Solmaz, “Eğitim özgürlüğü en vazgeçilmez insan hakkıdır. Meslek lisesinde okuyan öğrenci niye istediği programda okuyamasın?” diye sordu.

Fatih KARAGÖZ / ANKARA

29.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şahin: Bunlar maşa

  Çocuklara çete tuzağı

  Katsayı engeli kalksın

  Özgürlük yürüyüşü devam edecek

  Vapur eylemcisi sloganlara kızmış

  Meclis vetolu kanunu görüşecek

  Bolu’da kış ulaşımı vurdu

  İstanbul’a kar düştü

  Samsun’da kilise derneğine saldırı

  Suudi parlamenterler TBMM’nin konuğu

  Öğretmenlik başvuruları Şubat'ta başlıyor

  Economist: 301 acilen kaldırılmalı

  Wolfowitz’den evsizlere ziyaret

  Gurbetçiye birlik olalım çağrısı

  Evdeki ilâçlar çocuklar için tehdit

  Kâğıt paralar bulaşıcı hastalık riski taşıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004